Huizen ZomerVaardag en VlottenRace 19 sept 2015

filmpje vlottenrace

Het was de hele week, iedere dag, heel veel regen en wind voordat VaarKracht haar ZomerVaardag in Huizen zou hebben. Vele gasten zagen de bui al hangen en besloten zich af te melden. Jammer en zeker toen bleek dat de dag, na een regenachtige start de zon zich goed liet zien.

De ontvangst van de gasten was in een prachtige outdoor tent van Tentworx. De schippers meerden af aan de gemeente steiger en na een welkomstwoord van wethouder Marlous Verbeek maakten de gasten kennis met de schippers om vervolgens naar de schepen te gaan. De schepen kwamen uit Huizen, maar ook uit Muiden, Naarden en zelfs uit Lelystad en Monnickendam. Met totaal dertien comfortabele schepen hebben de gasten en de schippers genoten van een heerlijke uitwaai dag.

Toen de schepen waren vertrokken konden we genieten van de VlottenRace die in ’t Kolkje plaats vond. Vorig jaar organiseerde VaarKracht dit zelf. Dit jaar hebben de Lions Huizen de organisatie op zich genomen. Het was een geweldig spektakel in ’t Kolkje. De deelnemende bedrijven lieten zien hoe ze over het ontwerp van de vlotten hadden nagedacht; of niet. 
_DSC6448 (Small)_DSC6343 (Small)_DSC6273 (Small)_DSC6338 (Small)
Bouwbedrijf De Rooi, timmerlieden had het snelste vlot. De meeste bewondering oogstte het vlot van  de Scholengemeenschap Oostermeent. De opbrengst van de VlottenRace werd met een check ter waarde van € 2.500,00 van de Lions Huizen aan VaarKracht overhandigd. Deze wordt besteed aan nog meer “uitwaai dagen” voor mensen die leven met kanker.
_DSC6498 (Small)JVG_7523 (Small) 
Tussen 15.00uur en 16.00uur kwamen de schepen met de gasten weer terug. Bij aankomst werd men verrast met een ijsje van ijssalon De Hoop.  Een hapje en drankje stond klaar. Het is altijd verrassend om de verhalen na het varen terug te horen. Waar de schepen geweest waren en welke raakvlakken en herkenningen de gasten en schippers met elkaar bleken te hebben. Er werden al afspraken voor volgend jaar gemaakt!
IMG_1310 (Small)
Blij en met een fijne herinnering gingen de gasten weer richting huis. Velen hebben toch ook nog even van de andere activiteiten van het Havenfestival genoten. Het was een feestdag!

Deze ZomerVaardag is mogelijk gemaakt door de inzet en passie van de vrijwilligers van het HavenTeam- en ServiceTeam van VaarKracht. Tevens veel dank aan de sponsoren van deze dag. In het bijzonder de Rabobank, Tentworx, Mc DonaldsBoni, Bakkerij Kruijmer, biologische slager Welling, Thales en andere middenstanders van Huizen. Ook de havenmeesters van Huizen hebben hun gastheerschap getoond.

De VlottenRace is mede mogelijk gemaakt dankzij de Lions Huizen, met de  support van Sport City, ABN AMRO en de Handelsbank.
Speciale dank voor de medewerking aan Frank van de Wall Bake/ ambassadeur van VaarKracht, Cato Margo Peekel/  speaker, Jan van Galen/ filmopnames, Henk Wijga/ Hulporganisatie Gooi-en Eemmeer,  Nol van Bennekom/geluidinstallatie.

Deelnemende bedrijven aan de VlottenRace waren Bouwbedrijf De Rooi timmerlieden en loodgieters, Bouwbedrijf De Jonge, Rabobank/Raboes, Thales/ AMC en Scholengemeenschap Oostermeent.

Alle betrokkenen danken wij voor het wel slagen van deze ZomerVaardag en de VlottenRace 2015 in Huizen!

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!

X