Zeilklipper Hoop op Zegen

Numansdorp; In samenwerking met Lionsclub Woensdrecht-Zuidwesthoek werd voor de tweede keer een GroepsVaartocht met VaarKracht georganiseerd en wel vanuit het Haringvliet op de zeilklipper Hoop op Zegen.
De vaartocht moest vroeg beginnen i.v.m. de problemen met de Haringvlietbrug. Rond 10.30 uur was het vertrek gepland vanaf de Hitsersekade, tegenover de oostpunt van het eiland Tiengemeten.
Rond 10.15 uur arriveerden de eerste gasten aan Hitsersekade De Hoop op Zegen kwam korte tijd later ook aanvaren. De gasten gingen aan boord en werden ontvangen met vers gezette koffie van Nel, met koek naar keuze.

Tegen 10.30 uur waren alle gasten aanwezig en na een openingswoord van Dr. Van Hootegem (namens de Lions) en een welkomswoord van Baukje (namens VaarKracht) en schipper Hans namens de bemanning, konden omstreeks 10.45 uur de meertouwen los gegooid worden. Op dat moment stond er weinig wind, dus voeren we op de motor langs de noordkant van het eiland Tiengemeten.

Eenmaal voorbij de westlijke punt van Tiengemeten stak er een windje op en konden de zeilen gehesen worden en voeren we, onder volle zeilen, richting Middelharnis. Eenmaal daar aangekomen draaide de wind wat door naar het westen waardoor we onder de wal van Goeree-Overflakke door konden zeilen richting Hellevoetsluis. Ter hoogte van Hellevoetsluis gingen we overstag. Op dat moment stond er een leuke, frisse wind en konden we echt uitwaaien.

Het was toen al ongeveer 12.30 uur en werd een kop warme soep uitgedeeld die na het frisse uitwaaien lekker smaakte. Daarna werd iedereen uitgenodigd om te genieten van het broodbuffet wat bestond uit diverse soorten boord, hartig beleg, zoet beleg maar voor hen die dat wilde was er ook “gezond” beschikbaar.

Na de lunch werd weer koers terug gezet. Helaas begon het van af een uur of 3 uur behoorlijk te regenen, maar gelukkig was het schip groot genoeg zodat iedereen binnen kon schuilen en gezellig bijpraten. Tegen 16.00 uur waren we weer terug nabij Hitsersekade, en werd er onder het genot van een “Schipperbitter” (wie dat wilde) of iets anders, en een stukje kaas of worst nog even nagepraat over deze geslaagde dag. 

Rond 16.30 uur lag het schip weer afgemeerd, en kon iedereen, na een geslaagde “uitwaaidag” weer huiswaards keren.

 

Deze dag werd mogelijk gemaakt door Hoeksewaard Charters en Jumbo supermarkt Paul Lucius, Hoogerheide.

Dank aan alle vrijwilligers en in het bijzonder aan Ad!

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!