Zeilen op Veersemeer en Oosterschelde

Om half 8 ons bed uit en onze spullen pakken om naar onze afspraak te rijden , de haven in Wolphaartsdijk (Zeeland). Er staat ons een onvergetelijke dag te wachten. Met ons bedoel ik mijn zus en haar man, mijn vader met zijn vriendin en ikzelf met mijn vrouw. 
De zon lacht ons in de rug als we om half 9 op weg zijn naar de plaats van bestemming. 

Rond half 10 zijn we in de haven en we hoeven niet lang te zoeken of we zien Eric en Petra al staan op hun prachtige zeilboot de ESCAPADE.

Eenmaal aan boord is het al snel gezellig en voelen we ons gelijk op ons gemak. Eric en Petra hebben een mooie route voor ons uitgestippeld die ons brengt over het Veersemeer door de sluis (wat ook een leuke ervaring was) zo de Oosterschelde op.

Na een poosje te hebben gevaren en ondertussen heerlijke hapjes te hebben genuttigd uit de keuken van Eric duikt er een zeehond op die rond dobbert in de nabijheid van meerdere zeehonden die liggen te zonnen op een zandbank. Het is prachtig om te zien.

De tijd vliegt voorbij en na een heerlijke maaltijd en lekker kletsen en lachen in het heerlijke zonnetje gaan we eind van de middag weer richting haven.

Eenmaal in de haven aangekomen hebben we afscheid genomen van twee bijzondere en lieve mensen die het toch allemaal maar doen. Eric en Petra bedankt voor de super fantastische gezellige dag en het heerlijke eten en drinken. Jullie hebben deze dag voor ons geweldig gemaakt.

Ook Ab van VaarKracht …bedankt ,deze dag zullen we niet vergeten

Groetjes De Prinskes

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!

X