Zeilen op het Veluwemeer

Zeewolde; Wij hebben een zeildag gehad. Het was enorm leuk! Wat super dat jullie dit voor patiënten organiseren! Dik compliment voor jullie en voor de vrijwilligers. 

Op zaterdag 11 september hebben we een dagje meegezeild op zeilboot ‘Jonas’. Schipper Cock en zijn gastvrouw Christa waren erg vriendelijk, enthousiast en gastvrij. Ze ontvingen ons met open armen in de haven van Zeewolde. Onze (schoon) vader wilde ons graag verassen en bedanken dat we hem/elkaar steunen in zijn zware strijd tegen kanker. Het was een unieke, en zeer verassende ervaring om te mogen zeilen. Het was een perfecte dag om te zeilen met een goede wind en droog. We mocht zelf allemaal het roer overnemen, om te ervaren, hoe het is om met een zeilboot te varen.  Schipper Cock en Christa, verzorgden ons deze dag goed. We begonnen met koffie/thee met appelgebak van stichting VaarKracht. Tijdens onze zeiltocht werden we getrakteerd op een heerlijke kop soep en verse broodjes. Halverwege de middag ook nog even voor anker gelegen en kunnen zwemmen in het Veluwemeer, dit was verfrissend. Niet iedereen heeft het aangedurfd.

We hebben erg genoten van het enthousiasme van Cock, hij genoot van elke minuut op zijn zeilboot. Hij trok ons hierin mee met al zijn geweldige zeil verhalen. Een man met echte passie voor het zeilen.   Het was een dag met mooie herinneringen, een dag om nooit meer te vergeten. 

Met vriendelijke groet, Marlynn, dochter van Hans

 

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!