Zeilen op Heegermeer

IJlst; Als verrassing voor mijn man(telzorger) Dirk had ik tijdens ons weekje vakantie in Friesland een PrivéVaartocht aangevraagd bij VaarKracht.  Schipper Rob werd bereid gevonden ons een dagje mee te nemen.

We spraken op deze hete donderdag af in IJlst, één van de Elfsteden, bij de Fierljepschans.

Daar had Rob zijn zeilschip de Andromeda al klaargelegd aan een goed toegankelijke aanlegsteiger. Het betekende voor Rob zijn eerste vaartocht via VaarKracht.

 We begonnen met een lekker kopje koffie met Friese oranjekoek (‘Vaarkrachtwaardig’)

We bekeken op de waterkaart de mogelijkheden en waren het erover eens dat het Heegermeer ons doel zou zijn.

 Wij hadden nog nooit gezeild dus stonden ervan versteld wat daar allemaal bij komt kijken. En we konden af en toe een klein handje meehelpen. Eenmaal op het meer kon het grootzeil erbij gehesen worden en maakten we best snelheid.

We meerden aan in Gaastmeer, aan boord hebben we gesmuld van de heerlijke broodjes met o.a. boursin met zalm die Rob al had klaargemaakt. En als toetje een frisse fruitsalade.
Daarna konden we in het dorpje even de benen strekken, een sanitaire stop maken (Rob weet er de weg) en een waterijsje eten.  En weer verder het Heegermeer op.

 Ondertussen vertelde Rob dat hij bij VaarKracht terecht was gekomen door zijn dochter die, hoe toevallig, onder behandeling is van dezelfde oncoloog als ik.

Het was op deze warme dag heerlijk om op het water te zijn, we hebben enorm geboft.  Wat een rust om met de wind in de zeilen zo zachtjes richting het begin-, nu eindpunt te dobberen.

In de passantenhaven bedankten en namen we afscheid van Rob. Voor ons ben je geslaagd voor je vuurdoop bij VaarKracht. 

 

Bedankt Rob, en Ab voor het regelen van deze vaardag.  Cecilia & Dirk

 

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!

X