Zeilen met gezin vanuit Sloten

SLoten; Na mijn traject en ook nog eens Corona aan het einde van 2020, ben ik nu zo ver hersteld dat ik contact kon zoeken met VaarKracht. We konden op 5 augustus naar Sloten (Friesland) komen bij VaarKracht Schipper Frank.

Ik , Deborah, was samen met mijn kinderen Georgia van 15  en Boyd van 9 jaar.Een privé zeiltocht voor ons 3-en. Wat een ervaring!

’s Ochtends kwamen we in Sloten aan en maakten kennis met VaarKracht vrijwilligster Henrieta en schipper Frank. De prachtige zeilboot lag al klaar achter het huis en na te zijn getrakteerd op een heerlijk taartje, heeft Henrieta ons op weg geduwd.

Na een uitleg en verkenning van de boot kwamen we via een korte tocht via het Sleattemer Gat uit bij het SleattemerMar, oftewel het Slotermeer midden tussen de plaatsen Sloten, Balk en Woudsend. Het was prachtig!

 

De wind was niet heel erg fors maar we hebben toch de zeilen kunnen gebruiken. Vooral Boyd vond het prachtig om te sturen en wilde alle knopjes graag weten, die Frank geduldig heeft uitgelegd. Georgia vond het vooral mooi om te helpen met de zeilen en voorop de boot te zitten. De uitleg van Frank was super, van vaargeulen tot alle zeilen en boeien; we hebben alles uitgelegd gekregen. 

Tegen de middag hebben we aan de west kant in het meer ergens aangelegd bij een boei en hebben we heerlijk in het meer gezwommen.  Dat was super! Daar hebben we ook een heerlijke zelfgemaakte lunch op die Frank had meegenomen. Echt heel erg goed verzorgd en lief.

Toen we in de middag terug aanlegden bij Franks huis opperde Boyd dat de boot die er naast lag toch ook wel erg leuk was…… Een oranje boot die voorheen van een reddingsbrigade was geweest. Een jongensdroom zeg maar. Dus…. wij reddingsvesten aan en Frank met ons in de oranje boot het meer weer op. En wat ging dat hard! Wat een ervaring!

 Wij kwamen voldaan en met heel wat ervaringen rijker weer terug in Sloten.

Het was een super geslaagde dag en de kinderen en ik hebben ontzettend genoten van alle ervaringen en de gastvrijheid. Wat ben ik blij dat we dit hebben kunnen doen en mogen mee maken. Dank jullie wel VaarKracht en nogmaals dank je wel Frank! Wat een fijn initiatief om eens een dag totaal ergens anders aan te denken en er echt eens helemaal uit te zijn!

Wat hier aan vooraf ging.
Ik heb samen met mijn kinderen een bewogen en onzeker jaar achter de rug nadat ik in januari 2020 de diagnose borstkanker kreeg. Het bleek om een wat minder bekende – vrij agressieve – vorm te gaan en ik moest dus een traject in van 5 maanden chemotherapie, een operatie en daarna 3 weken elke dag bestralingen. Na een krappe twee maanden van chemotherapie kwam Corona om de hoek kijken en moesten de kinderen helaas het huis uit aangezien ik te zwak en kwetsbaar was door de chemotherapie. We hebben elkaar ca 5 maanden lang enkel door glas of in de tuin gezien wat natuurlijk vreselijk was. Een heftige periode voor ons allen. Gelukkig ben ik grotendeels hersteld maar ik herinner mij de eerste dag van mijn diagnose nog… in de wachtkamer van het ziekenhuis lag een folder van VaarKracht. Ik dacht op dat moment “als ik hier ooit uit kom, wil ik graag met de kinderen varen”!

 

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!