Zeilcharter de Zeeland

Puttershoek; Op vrijdag 6 mei was het zover. We maakten als VaarKracht, met vrijwilligers van Haventeam Rotterdam, onze eerste tocht vanuit Puttershoek met charterzeilschip De Zeeland.

Heerlijk, na 2 jaar heel weinig GroepsVaartochten door Corona, kon het weer. Met een groep van ongeveer 50 gasten. De meeste gasten kwamen via de Inloophuizen Entrada, De Boei, Patio en Deborah. Enkele gasten hadden zich individueel opgegeven.

De bemanning van De Zeeland en de vrijwilligers van VaarKracht hadden er zin in om het de gasten zoveel mogelijk naar de zin te maken. De Zeeland is een ruim schip en men kan lekker aan dek zitten maar ook binnen is het gezellig. Toen we in de ochtend aankwamen was het nog wat nevelig maar als om 11.30 uur de trossen los gingen was het stralend zonnig.

Na de ontvangst met koffie en gebak, werden we ook verwend met een lekkere lunch en diverse hapjes en drankjes.

We maakten een rondje Drechtsteden en voeren de Oude Maas op richting Dordrecht, waar we even moesten wachten tot de brug open ging.  Altijd mooi om de oude stad vanaf het water te bewonderen.

Vervolgens voeren we via de Noord tot de brug van Alblasserdam en vanaf daar terug over de Rietbaan. De bemanning vertelde ons dat hier veel bevers zitten. De bevers zelf lieten zich niet zien maar je zag wel wat ze aanrichten met het doorknagen van boomstammen.

Toen was het tijd om weer terug te gaan naar Puttershoek. De stemming zat er zo in dat een aantal gasten zich liet verleiden tot line dancing en zelfs de Macarena werd gedanst.

Maar ook voor de gasten die meer rust zoeken w as er volop plaats zowel binnen als buiten op het schip.  Het was een prachtige dag.

Door Leni,  coördinator HavenTeam Rotterdam

Dank aan stichting en de bemanning van de Zeeland, aan de VaarKracht vrijwilligers HavenTeam Rotterdamen Lionsclub Hoekse Waard

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!