Webasto Noordkaap Challenge december 2019

Woensdag 18 december 2019 hebben wij, Pieter van Laarhoven en Jasper Fleur (marine applicatie engineers Webasto Nederland), een fantastisch reis afgerond. We hebben deelgenomen aan de Noordkaap Challenge 2019 en onze met Webasto apparatuur uitgeruste service bus meegenomen naar het koude noorden van Scandinavië. 
De eerste kilometers, vertrekkend uit Nederland; rijdend door Duitsland, Denemarken en Zweden, hadden we nog normaal asfalt. De veerboot heeft ons ’s nachts van Stockholm naar Helsinki gebracht alwaar we in de werkplaats van onze Webasto distributeur KAHA konden wisselen naar spijkerbanden. De wegen waren vanaf dit moment steeds meer bedekt met sneeuw en ijs.

Terwijl we ons aanpasten aan het rijden in Scandinavië (100km/h op ijs) begonnen we met het uitvoeren van de challenges voor het bijeen brengen van geld voor het goede doel. We zijn langs de Russiche grens gereden, hebben 50 push-ups gedaan, hebben een locale Fin gevraagd een Nederlandse zin uit te spreken en konden (gelukkig) op de foto met het Noorderlicht.

Op donderdag 12 december waren we op het noordelijkste met de auto te bereiken punt van Europa; de Noordkaap. De Webasto producten, Thermo Top EVO, AirTop2000STC, Indel drawer 30 en DieselCooker bleken zeer handig en fijn. De service bus was altijd warm en op de Noordkaap hebben we ons een welverdiend kopje koffie gezet met de DieselCooker.

‘Driving home for Christmas’ begon dit jaar ver van huis. Met tussenkomst van verschillende activiteiten zoals Husky slede tocht, sneeuw scooter tocht en ijsduik stopte we onze Webasto service bus terug in Nederland na 13 dagen en 7200 kilometers.

Hierbij bedanken we Webasto en onze sponsoren voor deze geweldige ervaring en hulp bij het inzamelen van de ruim 5200 euro voor VaarKracht.

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!