Warmond Zeilen op Hylke Tromp 8 september 2019

Op zondag, 8 september 2019, was het weer zover. De jaarlijkse vaartocht met de Hylke Tromp over de Kagerplassen. Dit na een eerder geplande vaart in twee dagen die vanwege het slechte weer werd afgelast.

Dit keer waren de weergoden ons goed gezind.

Tien personen hadden zich aangemeld. Ook weer mensen uit Brabant die de afstand er voor over hadden en mensen die de 80 waren gepasseerd. Nadat schipper Maarten de uitleg en het verhaal van de Hylke Tromp had verteld werd de Hylke door de schipper en de bemanning klaar gemaakt voor de afvaart. Met het gebruikelijke hapje en snapje aan boord ging de Hylke van de wal. Eerst even op de motor, later gingen de mooie bruine zeilen omhoog de mast in.

Al vlug was het gezelligheid onder de opvarenden wat de klok sloeg. Na een paar mooie slagen over de Kaag, een passage langs de markante punten was het tijd voor de lunch bij de Kaag sociëteit waar uitbater Coen ons had uitgenodigd. Er werd prominent afgemeerd aan de hoofdsteiger waar vandaan de opvarenden makkelijk hun weg konden vinden naar het mooie riet gedekte koepelrestaurant.

Na de lunch werden nieuwsgierigen in de gelegenheid gesteld de starttoren te beklimmen met ondergetekende die tevens havenmeester bij deze mooie haven/vereniging. Vanuit de toren zijn mooie foto’s en video gemaakt van de omgeving. Het uitzicht reikt tot ver in de omgeving.

Nadat ondertekende foto’s en video van de zeilend Hylke Tromp met bijna alle opvarenden had gemaakt werd ik met een pontje weer op de Hylke gezet. Vandaar uit vervolgde de tocht over de Leede naar Warmond waar de Hylke Tromp werd afgemeerd. In het clubhuis was gelegenheid voor het napraten over de tocht onder het genot van een drankje en hapje. De tien opvarenden namen afscheid onder dankzegging van een gezellige en mooie vaartocht. In 2020 mogelijk weer een vaartocht met de Hylke Tromp.

Vaarkracht vrijwilliger Hans Guldemond.

Kijk ook op Facebook

Dank aan de sponsoren van deze VaarTocht t.w. Waterlust De Kaagsocieteit en Zeilvereniging De Balgerij.

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!

X