Warmond Hylke Tromp 19 augustus 2018

Zondag 19 augustus was de tweeede dag dat er werd gevaren op de Hylke Tromp.
Met tien belangstellenden, waarvan een gezin met drie jonge kinderen en vijf dames die via Adamas inloophuis uit Nieuw Vennep kwamen, de drie bemanningsleden van de Hylke Tromp, Monica en ondergetekende van VaarKracht gingen we met “ De Kagenaar” de Kaag op.

 
Net als op zaterdag stond er een stevige wind en was het bewolkt. Die stevige wind zorgde er voor dat we in no time in de buurt van ‘t Kompas kwamen.

Om die reden maakte schipper Maarten “ een lusje” om niet te vroeg bij ‘t Kompas te zijn. Rond 1 uur werd er aan de steiger aangelegd en werden we wederom gastvrij ontvangen in restaurant Het Kompas. We mochten, net als de dag er voor, als enige een eigen ruimte gebruiken met een lange tafel. Erg attent van de directie. Na het nuttigen van een heerlijke lunch gingen we weer het ruime sop op.

Ook deze groep, waaronder de drie kinderen kregen ruim de tijd om de Hylke te sturen. Na een heerlijk vaart kwamen we rond kwart over vier weer terug bij het clubhuis. Met gebruik van een versnapering legde Maarten met de kaart uit waar we hadden gevaren. Na dankzegging van de opvarenden en bemanning van de Hylke ging ieder weer rozig naar huis.  Het waren heerlijke uitwaaidagen en graag tot volgend jaar.

We danken restaurant Het Kompas voor de gastvrijheid en de lunch en Zeilvereniging De Balgerij, metname Maarten voor het beschikbaar stellen en bemannen van de Hylke Tromp.

Kijk ook op Facebook

 

 

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!