Wageningen VADA varen en entertainment 14 september 2019

Al vroeg in de ochtend arriveren de eerste gasten bij clubhuis VADA voor onze favoriete vaartocht van Wageningen naar Rhenen over de Rijn. De gasten worden hartelijk ontvangen door de vrijwilligers van VaarKracht en het HavenTeam. De speciale gebakjes met het logo van VaarKracht smaken goed bij de koffie. 
En daar zijn ze weer…… meneer en mevrouw De Bok. Het belooft weer een gezellige dag te worden. Nou en dat werd het ook met een stralend blauwe lucht gaan de gasten aan boord en varen we met maar liefs 24 boten uit! Wat een feest!

Traditiegetrouw gaan bij Moeke in Rhenen lunchen. Daar worden we opgewacht door “ The Fellows”. Ze zingen er lustig op los. De gasten worden er nog blijer van…..  Dit is echt genieten voor de gasten maar ook de vrijwilligers.

Rond half 2 gaan we terug, richting Wageningen. We worden onthaald met vrolijke muziek bij het clubhuis.  Als iedereen lekker op het terras zit met een drankje geven meneer en mevrouw De Bok een miniconcert.  De bekende liedjes worden enthousiast meegezongen en als klap op de vuurpijl is er ook een buikspreker. Wat een fantastisch gezicht om iedereen blij te zien….   Echt heel mooi!

De dag wordt feestelijk afgesloten met een bedankje voor het HavenTeam onder leiding van Peter en Chris en een ijsje voor de gasten die echt allemaal een brede glimlach op het gezicht hebben.  Prachtig!  Tot volgend jaar.  Lilian, coördinator, vrijwilliger

Dank aan Peter, Jeffrey en Chris van VADA; meneer en mevrouw De Bok, wethouder van Wageningen en burgemeester van Rhenen, Gezelschap The Fellows, de Brandweer en andere betrokkenen en sponsoren.

Bijzondere dank aan de schippers en vrijwilligers van VaarKracht. Kijk ook op Facebook.

Er was ook even een intiem momentje. Dochter herdenkt moeder die de vorige jaren met zoveel plezier vanuit Wageningen heeft meegevaren en er nu niet meer is. 

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!