Wageningen GroepsVaartocht wsv VADA 12 sept 2015

Als je door Wageningen rijdt zie je niet veel van de stad, maar dan kom je op de dijk en sla je links af richting jachthaven. Plotseling ben je in een geheel andere sfeer, van natuur en rust. Je raakt nog meer verrast als je naar het clubhuis loopt en die prachtige, sierlijke Nederrijn ziet stromen.
uitzicht Rijn [320x200]
En zo werden de gasten voor een vaartocht ontvangen. In een gezellig clubhuis met koffie en lekkers. Na een welkomstwoord werden de gasten aan de schippers voorgesteld en gingen ze met elkaar naar het schip.
IMG_5127 (Small)IMG_1113
Om ongeveer elf uur voeren de schepen de haven uit. Het was voelbaar een gezellige drukte. De zon deed er nog een schepje bovenop. Het was genieten van het mooie vaarwater en natuurlijk van het opdoemen van de Grebbenberg en de machtige kerktoren in Rhenen.
uitvaren 2 (Small)uitvaren 3 (Small)

De lunch was niet op de schepen, maar in het stijlvolle restaurant Tante Loes. Na het aanmeren werden de gasten, schippers en crew eerst nog even verrast met de ontvangst van het vrolijke en kleurrijke smartlappen koor “Oudbruin, jong belegen”.

 aankomst (Small)024

Voor de lunch heette de burgemeester van Rhenen, Hans van de Pas, de gasten een warm welkom. Iedereen was volledig verrast en genoot in opperste stemming van een prachtige lunch.

burgemeester (Small)

Een live muziekje en een aller aardigste bediening maakten dat de gasten zich als een koning voelden. Terug naar de schepen volgden de verrassingen zich op. Het koor zong onze gasten wederom met evenveel enthousiasme toe. Er stond een ijswagentje van Martino IJs, met keuze uit meerdere smaken. Momenteel het lekkerste ijs van Nederland! Vlak voor het opstappen kreeg iedereen een prachtige roos van Buitenomme aangereikt. De vaartocht werd stroom afwaarts vervolgd. Ter hoogte van Elst werd gekeerd en passeerden we nogmaals die prachtige kust van Rhenen, Wageningen.

IMG_1211 (Small)ijsje (Small)
IMG_1223 (Small)mannenwerk (Small)
Terug in de haven was het nog even napraten op het schip, om vervolgens naar de sluiting in het clubhuis te gaan. Het was meer dan gezellig en een drankje en de heerlijke snackjes maakten de dag meer dan compleet. Voor velen was het moeilijk om weer naar huis te gaan. Met de live muziek was er een opper beste stemming.
IMG_1231 (Small)IMG_1238 (Small)
Deze prachtige vaardag met al haar verrassingen en heerlijkheden is de verdienste van de haven meester van wsv VADA, Peter Lelyveld en zijn zoon Jeffrey. Zij hebben velen bereid gevonden deze vaardag tot een geweldige belevenis te maken. Dank aan allen die deze vaardag voor VaarKracht en haar gasten mogelijk hebben gemaakt.
IMG_1202 (Small)sponsors (Small)

 

Zie ook facebook

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!

X