Onze vrijwilligers
maken VaarKracht

Samen zorgen we voor onvergetelijke momenten
op of aan het water voor patiënten met kanker

Landelijke organisatie met regionale focus

Stichting VaarKracht is landelijk georganiseerd en werkt vanuit een sterke regionale focus. Met onze HavenTeams, ServiceTeams, vrijwilligers, instellingen en (lokale) bedrijven zorgen we samen voor onvergetelijke momenten op het water, zodat kankerpatiënten zich even een moment geen patiënt hoeven te voelen.

Uw hulp kunnen we hierbij goed gebruiken. Hieronder vindt u hoe wij werken en hoe u ons zou kunnen helpen.

Vrijwilligers maken VaarKracht

VaarKracht is een vrijwilligersorganisatie die mensen die leven met kanker een dagje uitwaaien op het water aanbiedt. Als vrijwilliger onderhoudt u bijvoorbeeld de contacten in de regio met de middenstand, verzorgt u een goed gevulde picknickmand voor onderweg of heeft u (sponsor)contacten met bedrijven, organisaties, scholen, kerken, media, serviceclubs, etc.

Het is plezierig dat u affiniteit heeft met watersport en of de gezondheidszorg, maar het is niet (altijd) een must. We zijn u dankbaar als u VaarKracht een handje wilt helpen. Denkt u een bijdrage te kunnen leveren, meldt u dan vooral aan!

Ons uitgangspunt

Ons uitgangspunt is dat u als vrijwilliger gaat doen waar u goed in bent en vooral wat u leuk vindt. Want alleen zo kunnen we  jaarlijks meer dan 1500 mensen een onbezorgde dag op het water bieden. Daar komt veel bij kijken en we hebben dan ook legio mogelijkheden voor uw hulp.

Mocht u nog vragen hebben of u willen aanmelden, vult u dan het contactformulier in. Hieronder leggen we de structuur van onze organisatie nog iets verder uit.

 

Onze focus

Het HavenTeam

De spil in het web is het HavenTeam dat bestaat uit vrijwilligers en schippers. Mensen die elkaar vaak al kennen vanuit de Haven of daar in de buurt wonen.

Samen organiseren zij de vaartochten. Schippers geven aan wanneer zij een dag hun schip ter beschikking stellen. Als de match is gemaakt gaan de vrijwilligers aan de slag om de gasten te ontvangen met koffie en lekkers. En ze verzorgen een overheerlijke lunch zodat het gezelschap die onvergetelijke dag ook echt ervaren.

Aansluiten als schipper

Een vaartocht zonder boot/schipper is natuurlijk ondenkbaar. U geeft als schipper zelf aan hoe vaak u beschikbaar bent voor een tocht en met hoeveel personen het gezelschap comfortabel aan boord kan verblijven.

De schipper en de vrijwilligers van het HavenTeam organiseren samen de “uitwaaidag”.

Vrijwilliger bij VaarKracht

Je wordt vrijwilliger omdat je je verbonden voelt met de doelstelling van VaarKracht, het water, de nautische wereld en de gezellige ongedwongen sfeer in de havens.

Vrijwilliger zijn is het fijnst als je kan doen wat je leuk vindt of waar je gewoon goed in bent. De een is meer gericht op het gastheerschap, de ander vindt het leuk om bij de lokale middenstand spullen te realiseren voor de lunch. Alles is eigenlijk bij VaarKracht welkom en nodig. Het samenspel tussen alle andere vrijwilligers en de schippers in het HavenTeam maakt het nog veel leuker!

We verwelkomen je graag bij VaarKracht

w

Heb je nog vragen?

Neem vooral contact met ons op als je nog vragen of ideeën hebt.

Kennismaking plannen?

Kennis maken doen we graag. Laat ons weten wat past en we nemen contact met je op.

Meld je aan!

Wat fijn dat je een bijdrage wilt leveren aan VaarKracht! Welkom aan boord!

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd kost vrijwilliger zijn?

Zoveel tijd als je er aan wilt besteden.

Wat wordt van mij verwacht?

Maak deel uit van het HavenTeam en doe wat je kan en wat je leuk vindt.

Ik ben regelmatig in de zomer met vakantie, ben ik dan nog nuttig?

Zeker! Ook buiten de zomerperiode hebben de vrijwilligers contact met elkaar en zijn er dingen te doen.

Als ik kosten maak worden deze vergoed?

De kosten die redelijkerwijs worden gemaakt vergoeden we, zoals b.v. reiskosten.

 Neem contact met ons op

Mocht je vragen hebben over VaarKracht en kom je er niet uit via onze website, of je wilt gewoon iemand spreken, neem vooral contact met ons op.

X