Voor onze schippers van Sonnema

Wie kent het niet…. onlosmakelijk verbonden met het plezier op het water; de Sonnema Berenburger. Een recept uit 1852 van Fedde Sonnema gebaseerd op de kant-en-klare kruidenpakkertjes van Hendrik Beerenburg die al uit 1645 stammen en met de eigen Friese toevoeging. De Beerenburger heeft een diepe verbinding met het water omdat het de Friese schippers waren die de allereerste kruidenpakkertjes meenamen uit Amsterdam.

VaarKracht gebruikt al sinds 2013 de kleine heupflacons als gewaardeerd geschenk voor onze deelnemende schippers. In twee series heeft Sonnema al een kleine 1000 flesjes voor ons ter beschikking gesteld. Mede namens de schippers een warm dankjewel.

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!