Volendam GroepsVaartocht 27 juni 2015

Voordat je Volendam bereikt is het al genieten van de typisch Hollandse huisjes , koeien en open landschappen. Steeds dichter kom je bij het water. En zo werden circa honderd gasten ontvangen in restaurant Pieterman, om deel te nemen aan een GroepsVaartocht met vijfentwintig zeiljachten.
_MG_7090 (Small)
Na het palaver met de schippers deed wethouder Gina Kroon een welkomstwoord en werden de gasten bij de schippers ingedeeld. 
Met wel gevulde koelboxen stapten de gasten, waaronder veel gezinnen met kinderen aan boord en gingen de trossen los.
 _MG_7123 (Small)_MG_7170 (Small)

_MG_7150 (Small)_MG_7214 (Small)
Over de Gouwzeee ging het met volle zeilen naar het Paard van Marken.
En dan terug om in de binnenhaven van Volendam te lunchen. Het zonnetje was goed doorgebroken en men genoot van alle mooie schepen en gezelligheid aan de kant.
IMG_0839 (Small)IMG_0837 (Small)
  
_MG_7503 (Small)_MG_7609 (Small)
Met enige tegenzin gingen de schepen weer los, want het was zo leuk en lekker daar en weer terug naar Restaurant Pieterman, waar onder het genot van een hapje en drankje de GroepsVaartocht werd afgesloten.

We zagen alleen maar blije mensen. Ook de schippers en crew, de mensen van Le Belle Charters en de vrijwilligers van VaarKracht hebben een geweldige uitwaai dag gehad. Daarbij grote complimenten aan de mederwerkers van restaurant Pieterman die een geweldige bijdrage hebben gegeven aan het slagen van deze dag.
_MG_7180 (Small)_MG_7251 (Small)
Dank aan de sponsoren zoals Rabobank Waterland, Restaurant Pieterman, Le Belle Charters, Molenaar en Zwarthoed, Volendam Marina en anderen.

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!

X