Varen vanuit Rotterdam Maritiem Museum

Rotterdam; Het was een bijzondere vaartocht vandaag.

In het kader van het Maritiem Festival Rotterdam in samenwerking met het Maritiem Museum maakten we een vaartocht met 2 historische schepen t.w. De Volharding 1, een op kolengestookte stoomsleepboot, en de Havendienst 20.

En dat niet alleen, ook een bezoek aan het museum was inbegrepen.

Het was een heerlijk zonnige dag. De vaartocht begon om 12.30 uur maar er waren al om 10.00uur, bij de opening van het museum, gasten aanwezig. Zij konden eerst het museum  bezoeken en genieten van de bedrijvigheid op de kade.

Bij aanmelding kreeg iedereen een muntje voor een heerlijk kopje koffie in het museum restaurant Het Lage Licht.

Rond de middag kon men zich inschepen. Er was hier geen mogelijkheid om binnen te zitten maar het was warm en zonnig weer en het was heerlijk aan dek.

Bij het opstappen werd iedereen voorzien van een lunchpakket.

 

De skyline van Rotterdam is altijd de moeite waard en met de Havendagen in aantocht was er veel te zien op het water. Zo zagen we bijvoorbeeld een grote drijvende bok met een kraan in de hijs. Spectaculair!! 
Even na 14.00 uur waren we weer terug en alle gasten kregen nog een muntje waarmee ze een lekker ijsje konden halen bij ijssalon Loeve. 
Daarna ging iedereen zijns weegs. Het museum kon nog bezocht worden, men kon de schepen in de museumhaven bekijken en voor wie de dag lang genoeg geweest was, ging voldaan naar huis. Coördinator Leni

Dank aan de medewerkers van het Maritiem Museum, de bemanning van de schepen en natuurlijk het havenTeam Rotterdam

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!

X