Vanuit Geldermalsen over de Linge

Geldermalsen; Samen met Ad vertrokken we vroeg naar Geldermalsen. Ruim op tijd kwamen we bij de haven van Watersportvereniging `WVS’’ Achter `t Veer aan waar we hartelijk ontvangen werden door Mariëlle en de overige vrijwilligers van VaarKracht en de WVS

 De vaantjes en vlaggen werden uitgedeeld aan de schippers en de opbouw kon beginnen. De grote banieren, vlaggen en niet te vergeten tafelkleden en flyers, te veel om op te noemen werden opgehangen en uitgedeeld en neergelegd en de schippers hielden een palaver.

In de keuken waren ze druk met de koffie en thee en voorbereidingen van de lunch. Rond 11 uur kwamen de eerste gasten en gingen heerlijk buiten zitten om te genieten van het uitzicht van de haven en de koffie. Na het welkomstwoord van Mariëlle konden we naar de klaargezette lunch. Er was voor elk wat wils. Mariska en Jolanda van de WVS hadden mooi verzorgd.

Na de lunch bracht Mariëlle de gasten in contact met de schippers. Ik zat met twee gasten en de schipper in de eerste boot. We waren ook zo vertrokken. Later kwamen de andere 10 boten.  

Wat is de Linge mooi. Je ziet een prachtige natuur, mooie huizen met prachtige tuinen en oude mooie boten. Zo kan ik nog wel even doorgaan. In een van de tuinen vond een bruiloft plaats.

Wat ik ook zag en nog nooit had gezien was een BBQ boot. Een ronde boot waar zes mensen kunnen BBQ’en. Voor een bepaalde prijs krijg je vlees etc.

Na twee uur varen draaiden we om zagen nog meer moois. Iedereen genoot zichtbaar. Onderling hadden ze het gezellig.

Om vier uur legden we weer aan om ons te goed te doen aan een lekkere borrel met bittergarnituur. Ook weer klaargezet door de vrijwilligers van de WVS,

Na het dankwoord kregen we te horen dat we deze tocht wel twee keer per jaar mochten organiseren. Dat zeiden vier heren van het bestuur.

Met dank aan de vrijwilligers van WVS Mariska en Jolanda en natuurlijk de vrijwilligers van VaarKracht. Ook de Watersport Vereniging, AH en de plaatselijke winkeliers willen we heel hartelijk danken dat ze dit evenement gesponsord hebben.

Moe maar voldaan vertrokken Ad en ik weer huiswaarts.

Vrijwilligers VaarKracht Ietje en Ad

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!