Urk ZomerVaardag 20 juni 2015

Bijtanken voor de Urker kust

Met grote voldoening kijken we terug op de ZomerVaardag op Urk van 20 juni. Veel gasten waren nog nooit op Urk geweest, ook al kwamen ze uit de regio. Het was bijna jammer om het water op te gaan, want op de wal was zo veel te zien en te beleven.
IMG_0663 (Small)
In de mijnzaal heette burgemeester Pieter van Maaren iedereen welkom, waarna hij vliegensvlug naar de Botterschuur ging voor deelname aan de Ansjooprace.
_DSC0824 (Small) _DSC0830 (Small)
De schepen van de Historische Westhaven en schippers uit de jachthaven hadden inmiddels hun schepen aan de kade afgemeerd en toen eenmaal alle gasten waren ingescheept, werd door VaarKracht-voorzitter Robert Rust de afvaart aangekondigd.
_DSC0944 (Small)_DSC1011 (Small)
IMG_4367 (Small)_DSC1020 (Small)
De schepen voeren in colonne de haven uit. Om Urk vanaf het water te bekijken en om vervolgens koers te zetten richting de botters van de Ansjooprace.
Het was relatief rustig water en verschillende schepen kozen er voor om met elkaar voor anker te gaan en daar van de lunch te genieten. Anderen bleven zeilen, of voeren zelfs onder de Ketelbrug door.
_DSC1110 (Small)_MG_6920 (Small)
_DSC0995 (Small)_DSC0997 (Small)
Halverwege de middag keerden de schepen terug en stond er een viskraam om de gasten en schippers een warm visje aan te bieden. Shantykoor de Zuiderzeezangers uit Urk brachten met zeeliederen de stemming er nog meer in. De KNRM zorgde met een demonstratie en meevaren door gasten voor een spectaculair slot van deze ZomerVaardag.
_DSC1170 (Small)_DSC1176 (Small)
_DSC1246 (Small)_DSC1298 (Small)
De derde ZomerVaardag werd mogelijk gemaakt door de havenmeesters van Urk, schippers van de Historische Westhaven en de lokale sponsoren Albert Heijn, Bakkerij Brouwer, Boni, C1000, Eurozalm en viskraam Wout Schenkel.
_MG_7059 (Small)_MG_7078 (Small)

 

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!

X