Tewaterlating Botter EB15

Elburg; Ons land heeft een eeuwenlange relatie met het water. In de loop der eeuwen ontwikkelde zich de enorme grote visserij. De geschiedenis vinden we overal terug, met name rond de voormalige Zuiderzee wordt de historie gekoesterd en in stand gehouden. Een van de plaatsen is Elburg, met een botterwerf en heel veel gedreven vrijwilligers.

Op 23 april werd de volledig gerestaureerde EB 15 opnieuw te water gelaten.

Stichting VaarKracht heeft op 2 juli een GroepsVaartocht vanuit Elburg en haar gasten kunnen het zelf meemaken; varen op een botter.

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!