Sloepentocht door Brederwiede

Wanneperveen; Even dacht ik dat de bus van VaarKracht voor mijn neus wegreed, maar Baukje was hem gelukkig alleen maar aan het verzetten. Met zijn drieën gingen we op weg naar Wanneperveen en volgden we de aanwijzingen van de app op de telefoon. Tegen tien uur waren we ter plekke. Daar bleken ze echter niet helemaal op de hoogte te zijn van de dagplanning voor VaarKracht. De koffie was door het restaurant pas gepland om 12 uur, dat was dus even wachten maar uiteindelijk smaakte hij heerlijk.

Na een welkomstwoord van Baukje begaven we ons naar de sloepen. Het avontuur rond Wanneperveen kon beginnen. De schippers hadden een prachtige tocht uitgezet. Wat is het er mooi en wat is het er nog rustig. Tijdens de tocht raakten we gezellig met elkaar in gesprek. De schipper en zijn vrouw hadden altijd oude boten gehad, die hij zelf had opgeknapt. De sloep waarin we voeren, was twee jaar geleden in een verwarmde loods, in de winter helemaal geschuurd en gelakt. Hij zag eruit als nieuw.

Wat hebben we geboft met het weer! Ondanks donkere luchten en dreigende regen hebben we het droog gehouden met zelfs af en toe even een beetje zon.

Na twee of drie uur varen legden we aan in de luwte van het kanaal en lunchten we met heerlijk bolletjes en salades. Iedereen had trek gekregen en alles smaakte heerlijk.

Ook het laatste stuk was mooi groen. Onze schipper ging de strijd aan met een jongetje, wie het snelst kon varen. Even hoge golven en gelach.

Een van de sloepen week even af van de rest en ging voor zijn gasten speciaal door de Belt Schutsloot en dat was een fantastisch mooi stukje.

Het was een geweldige dag waarvan de gasten zeker genoten hebben. Dank aan Gerda voor het organiseren van de tocht en alles wat daarbij kwam kijken. De schippers kregen als dank voor het varen met gasten van VaarKracht een schippersgeschenk. Onderweg naar huis brachten de donkere wolken toch nog een beetje regen…                          

Therese, Baukje en Ietje, VaarKracht team

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!