Rotterdam Tall Ship Eendracht 13 september 2019

Vanuit Huizen vertrokken vrijwilligers in een hoosbui. De regen kwam met bakken uit de lucht. Wat moet dit worden verzuchten wij.  Gelukkig trok de hemel open toen wij dichterbij Rotterdam kwamen. Het was er stralend. De Eendracht lag er strak bij. Robert was er al met de bus van VaarKracht.
Er werd kennis gemaakt met de kapitein en de bemanning. Wij konden de boot aankleden met onze banners, vlaggen, bloemetjes en kleedjes in de VaarKracht kleuren. De bemanning was erg behulpzaam, waardoor alles snel op zijn plaats stond.

De gasten waren er vroeg bij. Na het welkomstwoord van de kapitein en de coördinator van VaarKracht konden we vertrekken voorzien van koffie/thee en lekker koek.
De boot was van alle gemakken gezien. De mensen konden in de theetuin overdekt zitten of op het voordek waar allemaal zitzakken lagen en op het bovendek waar stoelmassage gegeven werd door drie masseuses. We kabbelde naar de Waterweg. Onderweg zagen we het schip SS Rotterdam waarop heel veel mensen ooit naar Amerika zijn gevaren. Wat een schip.

De lunch bestond uit soep en lekker koud buffet met een overheerlijk quiche, gemaakt door de kok van het schip en zijn hulpen. De zon bleef onze trouwe vriend, velen aten hun lunch lekker op het dek. Er was veel herkenning en erkenning bij de gasten onderling. Ze konden het goed met elkaar vinden. ‘s-Middags werden we aangevallen door kleine bootjes, waarop ook Herman de Blijker zat. We hadden twee piraten aan boord en een kanon, die voorzien was van grote tennisballen waarmee de bootjes werden bestreden, niet altijd raak. Veel ballen moesten uit het water gevist worden. We hoopten natuurlijk dat er iemand in het water zou vallen maar dat gebeurde niet.

Als afsluiting van een heerlijk dag kregen we een borrel met lekkere bitterballen en vlammetjes. Bij het afscheid bedankten veel gasten ons voor de fijne dag die ze hadden gehad. Een man zei ik moet hier wel twee dagen van bijkomen maar ik had het niet willen missen.  
Ietje vrijwilliger, coördinator

We danken de sponsoren die deze vaartocht mogelijk hebben gemaakt, t.w. Jaski Fonds , Fonds Schiedam Vlaardingen en Fonds Van Leeuwen Van Lignac Stichting. 
Natuurlijk ook dank aan de crew van de Eendracht, Jan Oostergetel,  de massagedames en de VaarKracht vrijwilligers.

Filmimpressie

Kijk ook op Facebook

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!