Privévaartocht op Berrona

Naarden: Eindelijk was het zover………we konden weer varen! 

Vorig jaar september zouden we met de familie een dagje gaan zeilen, maar wegens de Corona-maatregelen moesten we de vaart uitstellen. 

Gelukkig lukte het nu wel en konden we het gezin ontvangen op de Berrona in Naarden, samen met Robert van VaarKracht. 

Voor ons de eerste keer dat we voor VaarKracht konden varen en voor de familie de eerste zeilervaring. Spannend!  

Mike was onze schipper en Klaas en ik voeren mee als bemanning. 

Het gezin bestaat uit Marchel, Monique en hun twee zonen Milan en Marlin. Robert had lekker gebak meegenomen namens VaarKracht en heeft ons uitgezwaaid. 

Het was (eindelijk!) mooi droog weer met precies genoeg wind om te zeilen. 

Vanuit de haven van Naarden gingen we eerst richting het Paard van Marken en tegen lunchtijd dachten we het eiland Pampus te bezoeken, want daar was “Opa” ooit geweest. 

Helaas was Pampus dicht op maandag. Daarom zijn we naar Muiden gegaan en kregen we toestemming om aan te leggen bij de Koninklijke Jachthaven van Muiden.  De havenmeester wist ons te vertellen dat het koninklijke zeiljacht “De Groene Draak” helaas niet aanwezig was.  Gelukkig was het prachtige kasteel “Muiderslot” wel goed te zien vanaf het water.  Milan en Marlin hebben geholpen om lekkere broodjes voor ons te smeren 

Toen was het tijd om weer rustig terug te keren naar Naarden. Altijd spannend om te zien of de Berrona onder de Hollandse Brug past en dat lukte gelukkig nu ook weer!  Mooi weer, mooie gesprekken en zowel voor de familie als voor ons een fantastische dag. Milan en Marlin waren ook super helpers, zodat de schipper en zijn bemanning weinig hoefden te doen.  

 

 

Wij zijn heel blij dat we dit konden doen en danken iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.  

Mike Muller, Stichting Berrona 

 

Gasten: Wij hebben een geweldige dag gehad. Het was echt een dag om nooit te vergeten. En de mannen hebben geweldig voor ons gezorgd…. echt top. Groetjes Monique 

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!