PrivéVaartocht Huizen 24 juni 2018

Een clubje van 7 meiden, allemaal rond de 30 jaar. Voor het oog allemaal kerngezond maar helaas is dit niet geval, eentje van hen heeft kanker.

Die ene persoon, ben ik. Karlijn. Ik ben 28 jaar oud en heb helaas borstkanker gekregen. Via een AYA meeting in Utrecht kwam ik bij VaarKracht terecht en vond dit een onwijs leuk idee. Ik ben meteen achter de computer gesprongen om te mailen of er misschien een bootje was die met mij en mijn vriendinnen wilde gaan varen. Al gauw hoorde ik dat dit kon! En zo zijn wij zondag 24 juni gaan varen met Rogier en Martin. We hadden om 11u afgesproken in de haven van Huizen en daar lag het mooie bootje van Rogier al klaar en er stonden allemaal lekkere dingen op tafel. We kregen een lekker kopje koffie of thee en zo startte de vaart richting het Gooimeer. Mijn vriendinnen wisten niet dat we zouden gaan varen, dus voor hen was het een grote verrassing dat we ineens een dagje mochten gaan uitwaaien. De mooiste gesprekken kwamen voorbij en we hebben enorm veel gelachen. Rogier en Martin hebben enorm goed gezorgd (de lunch was echt voortreffelijk en het ontbrak ons aan niets) en lieten ons lekker kakelen, zoals alleen vrouwen dat onder elkaar kunnen 😉. Voor Rogier was dit zijn eerste vaart met VaarKracht vertelde hij, dus voor hem was alles ook nog nieuw. We hebben nog foto’s met elkaar uitgewisseld en kreeg te horen dat het voor Rogier en Martin ook een ontzettende mooie dag was geweest. Dat gaf mij dan weer tranen in mijn ogen. Het was echt een fantastische dag en we hebben allemaal enorm genoten. Van de wind, van de vaart, van de boot en al zijn gemakken, van de mooie plekken waar we doorheen gevaren zijn en van elkaar! Bedankt VaarKracht, voor deze onvergetelijke dag. Het was er eentje voor in de boeken!

 

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!

X