PrivéVaartocht op Deense Viskotter

Harlingen: Vrijdag 23 juli mochten wij meevaren op de TS25 van schipper Derk en zijn vrouw Trienette om Henk en Harmke een mooie ontspannen dag aan te bieden. Het was vroeg opstaan om op tijd in Harlingen te zijn. De TS25 kan niet zo maar uitvaren, ze is afhankelijk van het getij.

Op de boot werden we hartelijk ontvangen met koffie. Onze dochter had een notentaart gebakken. 

We gingen varen en het was leuk om te zien hoe de bruggen opengedraaid werden om de boot erlangs te laten. Ook moesten we door een sluis en daarna kon de reis op de Waddenzee beginnen. 

We hebben een eind gevaren. 

De schipper is scheepsbouwer en kon heel veel vertellen over het schip, een oude Deense viskotter. Natuurlijk ook over het vele opknapwerk, wat hij samen met zijn gezin aan de boot gedaan had. Nou, hij had echt eer van zijn werk, wat een vakman! 

Ondertussen kon Harmke even rusten er was speciaal voor haar benedendeks een bed voor haar opgemaakt. 

We gingen voor anker en hebben midden op de Waddenzee geluncht. 

De lunch had ik meegenomen als dank voor het meevaren. 

Na de lunch gingen we weer richting Harlingen. Het werd wat zonniger en op het dek lagen heerlijke zitkussens  die ook voor erop liggen heerlijk waren. 

En natuurlijk moest er even afgewassen worden door mij en Trienette. 

We zagen nog zeehondjes en genoten met volle teugen van de zon, de wind en de zee. 

Schipper Derk heeft ons afgezet , zodat wij de auto konden halen , dan hoefde Harmke niet zo ver te lopen. 

En konden we terug naar huis, na een fantastische dag. 

Stichting VaarKracht en schipper Derk en Trienette van de TS25 het was super! Bedankt! 

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!