Opening VaarSeizoen 2022

Huizen; De dag startte voor de vrijwilligers in de vroege ochtend met een blauwe lucht en later een zonnetje. Het bleef echter koud en met een windje uit het Noorden werd het die dag niet echt warm.

De vrijwilligers van HavenTeam Huizen met ondersteuning van het KantoorTeam troffen de voorbereidingen, zoals de catering gereed zetten, tafels in restaurant dekken, aanmeldtafel en promotie materialen gereed maken, etc.

De catering voor circa 15 schepen was een hele organisatie. De BONI in Huizen had ons al het lekkers bezorgd en dat werd door de vrijwilligers over de schepen verdeeld.

We hadden ons allen enorm op deze dag verheugd. Na twee jaar corona konden we eindelijk weer met elkaar zijn en een ouderwetse opening van het vaarseizoen houden.

Vanaf 10.30uur kwamen de gasten aangelopen en konden zich aanmelden. Er waren gasten uit de regio, maar ook van verder zoals Arnhem, Oss, Culemborg, e.d.

Voor de ontvangst stond in restaurant BOOT een mooie koffietafel met Wikkelbrood van bakkerij Kruijmer gereed.

Toen alle gasten aanwezig waren hield Robert Rust van VaarKracht een openingswoord. Vervolgens heette de burgemeester, de heer Niek Meyer de aanwezigen namens de gemeente Huizen een welkom.

Toen was het voor iedereen in de benen komen. De gasten werden door de vrijwilliger Angela aan de schippers voorgesteld om vervolgens langs de catering naar de schepen te lopen. 
Er werden  vanwege de kou dekens, kussens ook extra jassen meegenomen. Het was een mooie parade van gasten, schippers en vrijwilligers.

De schippers hadden een vrije keuze in waar ze heen wilden varen. De zeilboten bleven op het Gooimeer, maar de snellere schepen gingen b.v. ook naar Spakenburg en naar de Hollandse brug. Bij terugkomst hoorden we dat iedereen zich enorm had vermaakt. Onder weg werd veelal aan stop voor de lunch gehouden. Tevens een gelegenheid om even rustig met elkaar te praten.

Rond 15.30uur kwamen de schepen weer terug in jachthaven ’t Huizer Hoofd en kon men zich in restaurant BOOT opwarmen en genieten van een drankje en een warme snack. 
De sluiting was rond 16.uur, waarbij Baukje van Zaane de schippers bedankte en hen een Sonnema Schippersgeschenk aanbood. En toen volgde de groepsfoto.

We waren blij met de mooie schepen die beschikbaar waren. In het bijzonder waren we verheugd over de deelname van een Huizer Botter en het schip Berrona uit Naarden.

De Water Hulpdienst van Henk Wijga was met twee schepen aanwezig. Het gaf iedereen een veilig gevoel en enkelen konden even met volle vaart over het Gooimeer varen.

We danken het bestuur van de Jachthaven ’t Huizer Hoofd voor de gastvrijheid en vrijgevigheid op deze dag. Ook dank aan de BONI voor de gesponsorde levensmiddelen. Dank aan bakkerij Kruijmer voor de heerlijke Wikkelkoeken. 
Dank een de burgmeester voor het welkom, maar ook voor het meevaren en meebeleven van een VaarKracht vaardag.

Vincent Snoek was er snel bij om een artikel in Op HuizerHoogte te publiceren; dank!

Natuurlijk dank aan de vrijwilligers van VaarKracht. Jullie hebben deze geweldige dag mogelijk gemaakt.

 Viore; Inloophuis voor kankerpatiënten in Hilversum

Hartelijk dank voor de heerlijke tocht gisteren, 30 april 2022, op de Poolster van eigenaar en schipper André en in gezelschap van onze gastvrouw Sylvia (RedWise). Vijf dames van Viore’s wandelgroep hebben volop genoten van de ontvangst met koffie, de gezellige lunch en de borrel aan boord. De uren aan boord vlogen om, we hebben veel gelachen, het was alleen muisstil toen Sylvia heel vaardig tussen de Schelp en een ander eilandje door voer! Op het dek hebben we kunnen uitwaaien met zicht op het Muiderslot, Pampus en het Paard van Marken. En wat een prachtig schip en zijn hartelijke schipper! Deze belangeloos met ons delen, heeft diepe indruk op me gemaakt. Dat geldt ook voor de overige schippers en de zeer enthousiaste vrijwilligers. Dank VaarKracht voor deze onvergetelijke dag, die ons energie geeft om onze gezamenlijke wandeltochten weer nieuw leven in te blazen.

Hartelijke groet, Patricia  namens Carla, Wendy, Jolanda en Reinske.

 

Mijn echtgenote en ik hebben enorm genoten van de vaartocht . Onder de hoede van Kees en Thérèse hebben we een mooie vaartocht gemaakt. Het fleecedekentje was genoeg om ons comfortabel te houden. De goede gaven van de Boni maakten het een feestje. Zelden zo’n plezier gehad van het feit dat ik een kankerpatiënt ben. Met hartelijke dank, Henk

Met drie bemanningsleden met een Botter en 7 gasten, waaronder twee jongens van 8 en 11 jaar, vertrokken we vanuit de haven van Huizen het Gooimeer op naar de Schelp. (Twee eilandjes naast elkaar waar je kan aanleggen en je kan er ook barbecueën)

Onder het zeilen vertelden de bemanningsleden over de botter en hoe de vissers vroeger wel een week op zee waren en de vis bewaarde in twee watervakken op het schip. Verder dat een botter een oud vissersschip is met een platte bodem was en aan de zijkant zwaarden. Het bedienen van de zeilen is heel zwaar werk. Er kunnen wel vier zeilen op, Grootzeil, Fok, Kluiver en Aap.

Het was wel koud, in de Botter was geen kajuit waar we even konden zitten om ons op te warmen, maar daar hadden we een oplossing voor, een fleecedeken omdoen.

Als vrijwilliger mocht ik de gasten en bemanning verwennen met broodjes en ander lekkers. Dat ging er goed in.

 De pils, fris en wijn kwamen later, de borrelhapjes zoals snoeptomaatjes, worst of kaasblokjes. Het smaakte allemaal heerlijk.

We zeilden met de mooie bruine zeilen van het schip. De jongens eerst wat verlegen, mochten sturen en deden dat met verve. Ze vonden het stoer om zo aan het roer te staan.

Ondertussen kletsen wij met elkaar. De lotgenoten vonden elkaar en de rest had ook leuke gesprekken. De tijd vloog om.

Met een voldaan gevoel ging iedereen van boord om nog een neutje te pakken.

Vrijwilliger/gastvrouw

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!