MS Saeftinghe over de Maas

Vlaardingen; MS Saeftinghe is wel een lange boot, maar er kunnen relatief weinig gasten mee, De enorm grote motor neemt veel ruimte in.
Als er zich dan drie gezelschappen afmelden, is de boot snel leeg.
Daarom hebben we helaas de ochtendvaartocht geannuleerd en hebben alleen in de middag gevaren.

De MS Saeftinghe en de bemanning lag dus te wachten aan de kade en de bemanning en de vrijwilligers van VaarKracht konden het schip rustig gereed maken voor de ontvangst van de gasten.

Het was prachtig weer. Heel warm, maar met een briesje over het water en het zonnescherm boven het dek was het heerlijk vertoeven.
Tijdens de tocht over de Maas is er altijd veel te zien, Er is veel scheepvaart, imposante kranen, silo’s en natuurlijk de SS Rotterdam.
Ook de bruggen en de skyline vanaf het water zijn prachtig.

De gasten hebben van dit alles genoten en ondertussen werden er door de vrijwilligers drankjes en snackjes aangeboden.
Het is altijd leuk om de Piet Hein weer even te zien.

We danken de bemanning van MS Saeftinghe en de vrijwilligers van VaarKracht voor de plezierige samenwerking en de mooie vaartocht.

We kijken uit naar de volgende vaartocht in september.

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!