Motorboot vanuit Muiden

Muiden; Het is zaterdag 21 augustus en het weer lacht ons toe. Mijn schoonzus heeft voor haar moeder en voor meerdere leden van de familie die te maken hebben met kanker een boottocht van VAARKRACHT geregeld.

Samen met de schipper en zijn assistente Jacqueline hebben ze voor de familie een mooie boottocht in de planning. We starten vanuit Muiden en gaan via Weesp, Nigtevecht, Driemond, Diemen naar Amsterdam. Daar gaan we via de Omval de Amstel op. Velen van ons zijn van geboorte Amsterdammer of hebben er jaren gewoond waardoor we met volle teugen genieten. Het weer was fantastisch met een lekkere zon op onze snoet. Met een hapje en een drankje genoten we extra. Dit alles was door de schipper en Jacqueline geregeld.

Wat was het leuk op het water met alle bootjes die langs voeren en de schippers die vriendelijk zwaaiden. Ook onze schipper had er lol in want op een gegeven moment zette hij zijn muziek op wat de stemming deed stijgen. Aan het eind van de Amstel gingen we het IJ op om in de richting van het IJmeer te varen. Helaas klonk er vanuit het ruim een raar geluid wat de schipper niet zinde. Er klonk gebonk vanuit de motor. We moesten langzamer gaan varen om geen extra schade aan de boot te krijgen of zelfs het gevaar te lopen om stil te komen liggen. Uiteindelijk heeft de schipper ons veilig en wel in de haven van Muiden weten te krijgen en waren we toch wel een beetje opgelucht dat we veilig de wal hadden bereikt.

Al met al was het een hele mooie dag met een onuitwisbare indruk voor ons allemaal. We zijn Stichting VaarKracht heel dankbaar dat we mee mochten als familie. De schipper bedankte ons zelfs en kreeg een brok in zijn keel hoe wij als familie met elkaar omgaan. Dit is voor ons heel normaal maar kan me voorstellen dat hij ook wel eens anders heeft meegemaakt.

Helaas bleek dat er voor twee meevarende passagiers de kanker weer terug was gekomen nadien. Maar deze mooie herinnering en ervaring nemen ze ons nooit meer af!

Houd koers, en volle (VAAR)kracht vooruit, Monique

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!