Met salonboot door Amsterdamse grachten

Amsterdam; De salonboot Bota Vogo, een omgebouwde tjalk van de rederij Amsterdam Boats, werd door de bemanning en vrijwilligers van VaarKracht gereed gemaakt aan de Borneokade, waarna we voor de ontvangst van de gasten naar de Oosterdokskade voeren. De gasten stonden in een heerlijk zonnetje te wachten.

Op de steiger werd de corona check gedaan om vervolgens aan boord te komen.”Robert heette allen namens VaarKracht en de bemanning welkom en de vrijwilligers verzorgden de koffie en lekkers.

Rond 14.30 uur voeren we de binnenstad van Amsterdam in. Het was prachtig weer en het dak van de salonboot was geopend en bood een mooi uitzicht. 

 Schipper Onno toonde zijn stuurkunsten. Moeiteloos voer hij door de smalle grachten, onder lage bruggen en maakte bijna onmogelijk scherpe bochten. Ondertussen vertelde hij ook over bezienswaardigheden waar we langs voeren.

We kwamen in grachtjes waar velen nog nooit geweest waren.

De vrijwilligers van VaarKracht verzorgen de lunch en later het smulplateau.

Bouwe verzorgde de bar. Er werd van genoten en natuurlijk werden er veel foto’s gemaakt; er was zoveel te zien!

 

De gasten en de vrijwilligers van VaarKracht hebben genoten van het mooie schip en de prachtige grachtentocht. Veel dank aan de bemanning van de Bota Vogo en de organisatie van Amsterdam Boats.

 

Gast;  Afgelopen dinsdag hadden wij een vaartocht door de Amsterdamse grachten. 

 Wat hebben wij genoten!! Het was prachtig weer en we hebben alle hoeken van van Amsterdam gezien. 

Ook de verzorging van eten en drinken was top, de muziek en het zingen maakte de sfeer, er  was een gezellige sfeer. 

Zo vriendelijk en gastvrij, dank, dank! Groetjes, Marion

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!