Met MS Saeftinghe over de Maas

Vlaardingen; Dinsdag 20 september stonden er twee vaartochten gepland voor het motorschip Saeftinghe. Gebouwd in 1937 en opgegroeid als de RP10 van o.a. de politie.

Behalve een mooi schip en 3 bemanningsleden kregen we ook de beschikking over een heerlijk zonnetje en een frisse wind. Uitgelezen weer dus voor de beide vaartochten.

 Alle gasten van de eerste tocht kwamen ruim op tijd aan en werden ontvangen met een kopje koffie en appeltaart.
De schipper nam ons mee over de Maas langs een keur van bezienswaardigheden zoals de Euromast, het Witte Huis (ooit het hoogste gebouw van Europa) de Hef, niet meer in gebruik, maar een blijvend monument, de Erasmusbrug, het KPN-gebouw met een gevel die net zo schuin is als de toren van Pisa (dankzij een Italiaanse architect), de MS. Rotterdam, nu een hotel en restaurant. Kortom heel wat te zien. Op het water scheurden de gele taxi’s rondom het schip en voeren alle soorten schepen ons voorbij of andersom. 

Ondertussen werden de gasten regelmatig van lekkers voorzien en hadden volop gesprekstof met zowel de vrijwilligers als met elkaar. Een grote familie leek het wel. Na deze gezellige tocht maakten ze rond een uur of twee plaats voor de volgende groep.

Uiteraard had de schipper ook voor hen voor het nodige uitzicht gezorgd en waren de hapjes en drankjes minstens net zo lekker zodat ook deze lieve mensen aan het eind van de tocht met blije gezichten weer huiswaarts gingen.

Dank aan de bemanning MS Saeftinghe die altijd weer blij worden van het Sonnema Berenburg geschenk en dank aan de vrijwilligers van Haven team Rotterdam.  Coordinator VaarKracht, Kees

 

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!

X