Met motorboten vanuit Kaagdorp over Braassemermeer e.o.

Kaag; VaarKracht ging met de materialen bus dit keer naar de Kaag om er met 13 motorboten te varen. Wat een uitgelezen zonnige dag!  Iedereen moest met het pontje overgezet worden naar de Kaagdorp; lekker ouderwets. De gasten van VaarKracht werden op deze dag zelfs gratis overgezet op vertoon van hun uitnodiging van VaarKracht voor deze dag, waarvoor veel dank!
Om half 10 begonnen de vrijwilligers van VaarKracht bij Brasserie Broer en Zus met het opbouwen van de banners, vlaggen en kleden, ontvangsttafel etc.

Al vroeg kwamen de gasten aan en die hadden er duidelijk zin om een dagje te gaan varen.

Na een welkom van de Burgemeester, van Rob namens de schippers en van Corry namens VaarKracht vertrokken we naar de schepen.

Dertien prachtige boten lagen klaar om ons te ontvangen. De een nog mooier dan de ander. Het was een drukte van belang op het Braassemermeer. Behalve onze dertien schepen, waren er nog heel wat meer schepen op het meer. Er waren o.a. wel meer dan 30 bijzonder mooie open Riva motorboten van Italiaanse makelij. Verder was er een groep studenten die open zeilboten (Valken) had gehuurd. Zij gingen met meerdere boten het water op. Op de ringvaart waren ze aan het kruisen waarbij bleek dat ze niet zoveel verstand van het zeilen hadden.

De tocht voer onder twee bruggen door. Het laatste schip van ons had pech, de brug ging dicht. Hierdoor liep dat schip helaas een grote achterstand op t.o.v. de rest van de groep.

Ach met zulk weer is er veel te zien en is  alles leuk op het water!

Onderweg legden we op een mooi plekje aan om onze lunch te nuttigen,  een doosje met twee broodjes, een krentenbol en een jusdrankje. Op sommige boten werd zelfs een borreltje geschonken waarbij de muziek aanzette tot dansen. Een heerste een goede en gezellige sfeer.

Na de lunch voeren we terug naar WSV de Kaag waar bij Brasserie Broer en Zus de borrel met een heerlijk bittergarnituur, o.a. bitterballen, al op ons wachtte, yummie!

Met blozende wangen en een voldaan gevoel vertrokken de gasten die een geweldige dag hadden gehad en wij als vrijwilligers ook.

De tocht was mede door Rob en Els georganiseerd, geweldig, en ook voor jullie veel dank!

 

Els en Rob presenteren de sponsoren die deze onvergetelijke vaardag mogelijk hebben gemaakt

Natuurlijk veel dank aan onze enthousaste vrijwilligers van VaarKracht  Elly, Corry, Therese, Ad en Ietje

En wat leuk en stoer dat deze mannen ook mee hebben gevaren!

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!