Met Eemlijn van Huizen naar Spakenburg en terug

Huizen; De Eemlijn, is een fietsboot die wordt onderhouden én gevaren door 50 vrijwilligers. Je kunt op meerdere locaties opstappen.

Op 17 september had VaarKracht de boot ter beschikking om met gasten te varen.

Als voorbereiding werd door twee vrijwilligers thuis  de broodjes belegd. Andere vrijwilligers gingen naar de Eemlijn om daar de voorbereidingen te treffen.

Voor het aan boord gaan werden de gasten gecontroleerd met de Corona QR-code scanner. Het verliep heel soepel en iedereen kon aan boord.

De trossen gingen los én… toen kwam de zon. Coördinator Lilian verwelkomde de gasten en vertelde dat ze naar Bunschoten zouden varen maar, verrassing, ze gingen naar Spakenburg.
Het was tijd voor koffie en thee met wat lekkers. Iedereen liet het zich smaken. De sfeer was goed en men had er zin in! 

Gerrit, een vrijwilliger van de Eemlijn vertelde tijdens de tocht over de mooie groene omgeving en de bijzonderheden die we tegenkwamen. Hij wist er veel van en kon dat ook erg leuk vertellen.

In Spakenburg stapten de gasten van boord en ze konden daar anderhalf uur rondkijken, winkelen en/of wandelen. De oudste gasten gingen in de buurt van de boot op een bankje zitten. Toen vrijwilligers hoorden dat zij erg van palingfilee hielden, zijn ze naar de viswinkel gelopen om dat voor hen te halen.

Weer aan boord bleek dat er een onverwachte gast aan boord zou komen. Een van de gasten had nl. een grote gouden hond gekocht, voor in haar hal. De hond moest nog met haar rolstoel opgehaald worden! Iedereen moest daar erg om lachen.
Bij vertrek uit Spakenburg was het tijd om de borrel in te schenken en de hapjes te serveren. De gasten lieten het zich goed smaken en genoten intussen zowel binnen én buiten op het dek.

De oudste meneer van 98, had vroeger Frans gestudeerd aan de VU maar had altijd aardrijkskunde lesgegeven. Hij kon daar heel leuk over vertellen. Hij lette de hele dag, zowel aan als van boord, goed op zijn vrouw en zorgde goed voor haar.

Na vele bedankjes en een centje voor in de sponsorpot gingen de gasten heel voldaan van boord om weer op weg naar huis te gaan. Het was een mooie en gezellige dag.

We danken de bemanning van Stichting Eemlijn voor het mogen meevaren en de vriendelijkheid en behulpzaamheid.
Ook veel dank aan BONI Huizen die de catering voor de gasten en vrijwilligers heeft verzorgd. Het was zeer smakelijk.

Natuurlijk ook dank aan de vrijwilligers Lilian, Joyce en Thérèse

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!