Met de Vuurlinie varen op de Vecht

Weesp; Deze dag gingen de gasten van VaarKracht aan boord van de Vuurlinie. De Vuurlinie is een houten waterhuis, gebouwd door vrijwilligers uit Weesp.

In Weesp staan enkele schattige houten huisjes aan de wal. Tijdens de 2de wereldoorlog werden die huisjes snel afgebroken als men wist dat de vijand er aankwam. Zo kon men ze later weer meteen opbouwen zonder dat ze schade opgelopen hadden. Die rij huisjes noemde men de Vuurlinie. Het waterhuis waar wij vandaag op gevaren hebben is een replica van een van de huisjes die nog aan de wal staan!

Lionsclub Gooise Meren had deze tocht voor de gasten georganiseerd. We werden met koffie en lekkers ontvangen op het zonnige terras aan het water van W.S.V. de Vecht. De Vuurlinie werd intussen naar de haven gevaren. Het was mooi om te zien hoe de brug over de Vecht open ging en het huisje naar ons toe gevaren werd.

Snel werden alle spullen aan boord gezet en hup daar gingen we de Vecht op, richting Utrecht. Fotografe Fiona Spullens was ook aan boord en legde de sfeer van de tocht vast. Bij de lunch hebben we genoten van de heerlijk belegde broodjes “the Green Ranche” van Sanday`s.

De schippers Ron en Ed hadden voorgesteld om naar Nigtevecht te varen, daar werden we opgewacht door Joyce die ons verraste met een Magnum. Ook ging daar het fiets- en voetgangers pontje “Kantjeboord II” heen en weer en dat moesten we natuurlijk allemaal even uitproberen terwijl Carolien op het “huis” paste.

Daarna gingen we nog door tot het punt waar de vaarroute van de Vecht verder naar Utrecht ging. Wij keerden daar om om weer richting Muiden te varen en zo kwamen we na een tijdje weer terug bij W.S.V. de Vecht. Op de terugweg was het een stuk koeler dan op de heenweg toen we heerlijk uit de wind zaten. Gelukkig hadden we genoeg plaids bij ons waardoor we toch nog allemaal lekker buiten konden blijven zitten.

Bij de W.S.V. werden we op het terras weer getrakteerd op een drankje en een hapje en hebben we nog gezellig met elkaar nagepraat. We hadden deze dag ook “Young VaarKracht-ambassadeur” Loet aan boord, hij bedankte de schippers voor de fijne dag en bod hen het VaarKracht Schippersgeschenk aan. Iedereen was aan boord lekker “uitgewaaid” en ging even over 4 weer op weg naar huis. Het was echt een fantastische en gezellige tocht waarvan iedereen erg genoten heeft. Dank aan allen die deze tocht voor de gasten van St. VaarKracht mogelijk maakten.

Thérèse  vrijwilliger VaarKracht

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!