Meevaren op een groot motorjacht

Heusden; maandag 20 september werden wij als gezin uitgenodigd door VaarKracht om met de schipper, Henk te gaan varen op zijn motorjacht. Het is een heel zonnig. We hadden geluk met het mooie weer.

Om 11 uur werden we ontvangen in de haven van Oud Heusden. Daar nam hij ons mee naar zijn jacht waar ook Rob en Ab van de Stichting VaarKracht waren. We begonnen de dag met een lekker kopje koffie met gebak en wat fris voor de kinderen.

Na dat we dit op hadden nam Henk ons mee voor een rondleiding op zijn jacht. We waren erg onder de indruk van hoe groot en hoe mooi de jacht was. We zouden gaan varen van de haven in Oud Heusen naar Kerkdriel waar we voor anker zouden gaan in de Oude Maas voor een lunch.

Tijdens de tocht naar Kerkdriel zaten we lekker op het achter dek en genoten van het zonnetje. Ondertussen konden we genieten van het uitzicht en de rust op het jacht. Het was echt heerlijk ontspannen na zo’n zwaar jaar.
Het was een jaar geleden dat ik te horen heb gekregen dat ik borstkanker had met een uitzaaiing in de lymfe. (triple negatief graad 3). Gelukkig hebben de behandelingen goed hun werk gedaan en ben ik zoals ze dat noemen schoon verklaard.

Dit was dus een mooie en dankbare afsluiting van een rot jaar. Het was zo fijn dat we als gezin even konden genieten en dit vervelend jaar even konden vergeten. We zijn door Henk en Rob goed in de watten gelegd, de kinderen (Mike en Lynn) maar ook wij de als ouders hebben ervan genoten. Het was een ervaring om nooit meer te vergeten. Mike en Lynn hebben met Henk mee op mogen kijken of het allemaal wel goed ging en uitleg gekregen van wat alles was op het scherm. Henk heeft hen weer heel wat geleerd over het varen met een boot wat ze erg interessant vonden. Vooral Lynn vond het bij de kapitein zitten erg leuk. Mike was erg onder de indruk van de grote en de luxe van de jacht en genoot hier zichtbaar van.
Eenmaal in Kerkdriel aangekomen gingen we met de boot voor anker en hebben we heerlijk geluncht. Na hier nog even genoten te hebben zijn we weer terug gevaren naar Oud-Heusden.

Kortom een heerlijk en ontspannen dag waar we erg van genoten hebben.
Heel erg bedankt voor de gastvrijheid en deze ervaring Henk en Rob. 

Ook willen we de stichting VaarKracht bedanken voor deze prachtige ervaring en waardevolle dag.

Yvonne, Jurgen, Mike en Lynn

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!