Lemmer, WaterHuis

Lemmer, 14 november 2021;
Een WaterHuis kopen hadden we nog niet eerder gedaan, dus we lieten ons bij meerdere aanbieders over de mogelijkheden informeren. Het was een boeiende bezigheid en we zagen prachtige uitvoeringen.
In maart besloten wij het WaterHuis bij Visscher Jachtbouw te laten bouwen. 

Helaas werd het bedrijf door de corona getroffen en kwam er een aanzienlijke vertraging omdat andere schepen en WaterHuizen ons voor gingen.

Deze maand en na veel voorbereidende gesprekken is de bouw gestart.  Wij zijn blij!

Dat we het bouwen van het WaterHuis kunnen realiseren is in de eerste plaats te danken aan fondsen die ons financieel ondersteunen.

We zijn bijzonder verheugd dat ook bedrijven aan het WaterHuis deelnemen.

We noemen graag de drie grootste weldoeners, t.w.

Visscher Jachtbouw in Lemmer heeft de opdracht voor het bouwen van het WaterHuis gekregen omdat het ruime ervaring heeft in het bouwen van schepen.
Ze hebben de meeste disciplines in huis. Tijdens de voorbereidende gesprekken had Jan Visscher professionele oplossingen die ons veel vertrouwen in het bouwproces geven.

Onze voorkeur ging ook uit naar een metalen onderstel in catamaran uitvoering.
Het onderstel is heel stabiel en vormvast en geeft naar verwachting goede vaareigenschappen.

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!