Kampen GroepsVaar- en Vistocht 29 aug 2015

Toen we het terrein van de Koggewerf in Kampen op kwamen stond de rookton al aan voor de zalm die later op de dag geserveerd werd. Het was een gezellige opkomst van vissers, botter crew en gasten die of gingen vissen, of op één van de drie Kamper botters mee gingen. De botters lagen al aan de werf; de vissers kwamen met elkaar van de andere kant van de IJssel aangevaren. Een mooie ontmoeting. 
_DSC4944 (Small)_DSC4865 (Small)  _DSC4979 (Small)
De opening werd gedaan door burgemeester Bort Koelewijn van Kampen, de voorzitter van de Stichting tot behoud van de Kamper Botters  en van VaarKracht. De vissers en gasten waren aangenaam verrast met de aanwezigheid van de BN-er in de viswereld Bertus Rozemeijer.
_DSC4902 (Small)_DSC4924 (Small)
Rond 11.00 uur hadden de vrijwilligers van HavenTeam Kampen alle gasten ontvangen en ingeschreven, waarna iedereen met wel gevulde thermosboxen aan boord stapte. De vissers vlogen over de IJssel opzoek naar een goede visstek. De botters hesen de zeilen en voeren stroom afwaarts.
_DSC4967 (Small) _DSC5002 (Small)
IMG_1076 (Small) IMG_1091 (Small)
Het was heerlijk vertoeven op het water. Weinig wind, mooie Holandse luchten en het zonnetje maakte de vis- en vaardag tot een groot feest. In de middag werd een “verborgen” haventje ingevaren waar tot verrassing van velen een grote gedekte tafel stond en gezamenlijk van de lunch werd genoten.
_DSC5172 (Small)_DSC4875 (Small)
Op de botters was het relaxen voor de gasten. Met een mooi briesje gleden de schepen over het water om rond 15.00uur weer aan te meren.
_DSC5042 (Small)_DSC5365 (Small)_DSC5341 (Small)_DSC5381-2 (Small)
De vissers hadden het moeilijker. De vis wilde in het algemeen niet bijten. Regelmatig werd van visplek veranderd. Af en toe een gejuich als er toch een opgehaald werd. Het was ook voor de personen die nog nooit gevist haden een geweldige ervaring. De vissers informeerden de gasten over hoe je met de gevangen vis omgaat. Hoe de apparatuur werkt om de vis te vinden en alle mogelijke kunstaasvissen die er zijn.

Ook voor de jongeren en dierenliefhebbers was het een leerzame dag.
20150829_120504 (Small)
VaarKracht dankt de vrijwilligers van Team Kampen, de schippers van de Kamper Botters, de sponsoren en andere betrokkenen zoals de burgemeester, Bertus Rosemeijer en anderen voor deze bijzondere en zeer geslaagde vis- en vaardag.
_DSC5093 (Small)_DSC4895 (Small)
Sponsoren waren:
Unidrive, Green Organics, Invincible products, Demalux IJsselmuiden, Annemingsbedrijf K.K. Heutink bv, Frevis Techniek, Kagas bv, Warmtestore, Plastall Verfcentrum, B.van Keulen, Human Benefits, RoordaGroep, Kamper Houthal.

Met dank voor de medewerking aan Stichting tot behoud Kamper Botters, Koggewerf, Eddy de Vries van het Taveerne, NKS, Spijker Sportprijzen, Hans Hensbergen Waterontharders, Snackbar Mulder, Alex van den Bosch, Zalsman, Bakkerij Van Kampen.

Zie ook Facebook

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!

X