Huizen zeilen met burgemeester 6 juli 2019

De afspraak werd gemaakt tijdens een kennismaking met de burgemeester van Huizen op zijn werkkamer in het Gemeentehuis…… Sicko Heldoorn komt op 6 juli naar de Aanloophaven in Huizen om mensen die leven met kanker een lesje zeilen te geven. Tussen half elf en elf uur kamen vier gezelschappen/gezinnen aan om in een van de drie zeilboten het water op te gaan. Ook kon men op een rib meevaren, of alles te zien vanaf het moederschip skûtsje Vlijt en Zegen.
De zon scheen en er was een mooi windje. Na een welkomstwoord van de coördinator Nicolette en de burgemeester gingen de gasten aan boord. Allemaal met redvesten natuurlijk.

De Vlijt en Zegen vertrok en voer het Gooimeer op en later werd er bij de invaart van de oude haven het anker uitgegooid.

De gasten in de Valken en de Randmeer konden daar aan de Vlijt en Zegen afmeren om even uit te rusten en van een lunch te genieten. Men kon ook even op de rib stappen om met volle vaart over het Gooimeer heen te vliegen. Het was voor iedereen genieten.  Rond 15.00uur kwam de vloot weer terug naar de Aanloophaven en streek men neer op het zitje dat klaar stond.

Er werd nog even lekker nagepraat, waarna de dag met bedankjes aan de burgemeester, de schippers van Gooimeerzeilen, de bemanning van de Seeker en van de Vlijt en Zegen werd afgesloten en de gasten en anderen weer naar huis gingen.
Natuurlijk ook dank aan de Vrijwilligers van VaarKracht en wsv De Brug.

Kijk ook op Facebook
Filmverslag, zie hier

Deze vaardag is mede mogelijk gemaakt door:
Stichting Gooimeerzeilen

Treb Charter met Vlijt en Zegen
Reddingsdienst Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer:

Burgemeester Sicko Heldoorn

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!