Huizen GroepsVaartocht vanaf Fletcher 21 september 2019

Het belooft een mooie nazomerdag te worden als we de ruim 50 gasten ontvangen bij het Blushuis van Fletcher in het kolkje van Huizen.

11 prachtige schepen , waaronder 2 zeilboten, een sloep, een snelle Rapsody en 7 luxe motorjachten, lagen klaar voor een dagje uitwaaien op het Gooimeer. Het was een prachtig gezicht in het kolkje.

Elke schipper ging zijn eigen weg, sommigen vaarden een rondje Pampus en deden daarbij de havens ook aan die onderweg gepasseerd werden. Almere en Muiden of Naarden.

De Rapsody ging zelfs bij Muiden de Vecht op en via Amsterdam en de Oranjesluizen weer terug naar Huizen. Deze gasten hebben letterlijk UitGewaaid!

3 schepen gingen de Eem op, waaronder een enthousiast nieuw schippers-echtpaar. Zij waren aangestoken om deel te nemen door twee van onze trouwe schippers, die elk jaar een feestje van deze dag maken en de gasten extra verwennen met verse paling!

Ook Spakenburg werd aangedaan, waar het gezellig druk was en de mensen even naar de markt konden wandelen. 

Bij terugkomst in het kolkje werd flink gemanouvreerd om alle boten weer netjes af te meren. 

Het terras van Fletcher was gezellig ingericht om ter afsluiting nog een hapje en drankje met elkaar te doen.

Hier werden de schippers bedankt, die zich ieder jaar trouw weer aanmelden om deel te nemen aan deze VaarTocht. Ook Henk Wijga met de reddingsboot en fotograaf aan boord was weer present.

Een aantal clienten bestond uit een koor en zij trakteerden ons op muziek. Een ander groepje clienten bestond uit een schildersclub en van hen kregen wij een prachtig boek over schilderen met het thema kanker.

Met dank aan de AH Oostermeent voor de sponsoring van de picknickmanden en dank aan Fletcher voor de goed verzorgde ontvangst.
Ook dank aan de Sijthof Groep voor het gebruik van ’t Kolkje.

Zie ook Facebook

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!