Huizen en Stichting Berrona 16 oktober 2020

In 2014 werd het zeilschip Berrona uit een loods gehaald en vanuit Huizen weg gevaren om in Naarden, gered van de sloop weer in oude glorie hersteld te worden. Het schip was in erbarmelijke staat en het zou dan ook tot in het voorjaar 2020 duren voordat er weer met het schip kon worden gevaren. De coronaperiode heeft daar nog een paar maanden aan toegevoegd, maar op zaterdag 16 september kwam de Berrona weer terug in Huizen; in de Aanloophaven. 
De bemanning werd door VaarKracht en buurtbewoners welkom geheten. Passanten die belangstelling hadden konden het schip bezichtigen. Er was koffie met gebak, later broodjes kibbeling en na een paar uurtjes ging de Berrona weer naar de thuishaven.

 

De Berrona kwam naar de Aanloophaven om de samenwerking van de Stichtingen Berrona en VaarKracht zichtbaar te maken. Het doel is om in 2021 samen vaartochten te organiseren. In de regio worden meerdere samenwerkingen gezocht om het schip veel te laten varen met mensen die een beperking, ziekte of andere pech in het leven hebben gehad.
Informatie Berrona; zie hier.

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!