Zwolle Piet Hein 28 juni 2019

De Piet Hein lag iets verstopt aan een mooi parkje aan de Pannekoekendijk; heel dicht bij het bruisende centrum en de Peperbus van Zwolle. Het was stralend weer en de gasten arriveerden in zomerse stemming.

De meeste gasten kwamen uit de regio en verheugden zich om Overijssel eens vanaf het water te zien. De vrijwilligers en de crew hadden de Piet Hein weer gereed voor de ontvangst gemaakt. De catering werd door Andrea van Brasserie Jansen gebracht. De Zwollenaartjes voor bij de koffie zagen er heerlijk uit.

Na een welkomstwoord door Rolien van VaarKracht en de gezagvoerder, gingen de trossen los en kon de Piet Hein direct van de brugopening gebruik maken. Er volgenden nog enkele bruggen, waarvan een in een storing was en enig oponthoud gaf. Ondertussen konden de gasten een rondleiding volgen en werd van een heerlijke lunch van brasserie Jansen genoten. Gelukkig ging de brug toch open en konden we de vaartocht vervolgen.

We voeren over het Zwartewater met haar mooie rietoevers en weilanden en we passeerde Hasselt. Door het oponthoud moesten we voor Zwartsluis draaien om weer terug te varen; een beetje jammer. Op het dakterras kon je ver kijken en genieten van de mooie omgeving, de watersporters en de vele ganzen die daar zwommen.

Voor vier uur was de Piet Hein weer terug op haar ligplaats en gingen de gasten van boord.

We danken Brasserie Jansen voor het verzorgen van een mooie catering.
Dank aan de crew van de Piet Hein  voor de gastvrijheid en plezierige samenwerking. Natuurlijk dank aan de vrijwilligers van VaarKracht.

Deze vaartocht is mede mogelijk gemaakt door Stichting De Blarickhof.

Kijk ook op Facebook, zie hier

Eén reactie op Zwolle Piet Hein 28 juni 2019

 1. VaarKracht 14 juli 2019 om 11:35 #

  Op 28 juni hebben wij een heerlijke tocht gemaakt vanuit Zwolle met de Piet Hein. We voeren over het Zwarte Water langs Hasselt en zijn nog een stuk in de richting van Zwartsluis gegaan. Wat een prachtige tocht en wat werden we verwend!! Fijn op het bovendek werden we eerst verrast met koffie thee en een Zwollenaartje. Daarna lekkere broodjes bij de lunch en tenslotte een drankje met hapjes!! Aan alles was gedacht: zonnebrand, zonnebrillen, parasols . En wat was iedereen aardig en gezellig. De vrijwilligers hebben zich fantastisch ingezet deze dag.
  We danken jullie daar heel erg hartelijk voor. Even een dagje geen gedachten over het ziek zijn.
  Hierbij een paar foto’s van deze dag.

  met vriendelijke groet, Corrie

  ________________________________________

Geef een reactie