Rotterdam Met Merlijn naar Nolet 30 maart 2018

De Merlijn lag in de Leuve Haven, maar een beetje verstopt tussen andere schepen en omgeven door de hoge gebouwen. De Merlijn is een binnenvaartschip dat is omgebouwd tot een hotelschip met twaalf tweepersoonshutten en een grote en lichte gemeenschappelijke ruimte. Het is een zeer comfortabel schip.

Het was ons vierde vaarseizoen dat we te gast waren op de Merlijn. Voor de Merlijn was het in dit jaar de eerste vaartocht met gasten en was helemaal in de Paassfeer vol met bloemen en lentekleuren. Schipper Henk en gastvrouw Jantien en hun bemanning boden de gasten en vrijwilligers van VaarKracht een fantastische dag aan.
 
We begonnen met een amusant welkomstwoord en de noodzakelijke veiligheidsinstructies. Na het passeren van de brug ging het over de Maas langs Rotterdams adembenemende skyline. Tijdens het varen werd genoten van een uitvoerige lunch.

In Schiedam ging de Merlijn door de sluis en kwam de molen van Nolet inzicht. De gasten werden er hartelijk en kregen een rondleiding en uitleg over de distilleerderij en Ketel 1. Er werd een boeiende film over het familiebedrijf getoond. Nolet bestaat al sinds 1691. En met geschenkje weer terug naar de boot.

Bij terugkomst op de Merlijn werden de gasten verwend met allerlei heerlijkheden en rustig voer de Merlijn weer terug naar de Leuve Haven.

De sfeer was erg goed; iedereen genoot intens. Het was een prachtig begin van het Paasweekend!

De eerste vaartocht voor VaarKracht van het seizoen 2018 was een groot succes. We danken de Merlijn en Nolet voor deze prachtige dag.

Ook dank aan de sponsoren van VaarKracht

Kijk ook op Facebookpagina van VaarKracht

Eén reactie op Rotterdam Met Merlijn naar Nolet 30 maart 2018

  1. VaarKracht 3 april 2018 om 12:02 #

    Hoi Lieke en Robert,
    We hebben het weer graag gedaan en hebben een fantastische dag gehad, jullie vrijwilligers waren weer top!
    Liefs van Henk en Jantien
    Schipper Merlijn

Geef een reactie