Brielle Geuzenschip De Admirael 23 augustus 2017

De vrijwilligers van VaarKracht waren vroeg ter plaatse om even kennis met elkaar te maken en om vervolgens de materialen voor de vaartocht op de Prince Admirael klaar te zetten.
De gasten werden ontvangen op het terras aan het water van Strandcafé De meiden.
De dag startte met het mooie uitzicht over het Brielse Meer en het genot van koffie/thee appelgebak.
Met deze ontvangst ontstond een heerlijke sfeer onder de gasten. Natuurlijk waren de jongeren ongeduldig en konden niet wachten dat het schip kwam aanvaren … hoe spannend is dat?

Om kwart voor een was het zover en gingen we, na het welkomstwoord van wethouder Wilbert Borgonje, aan boord.   Voor de bemanning was het de eerste kennismaking met VaarKracht en haar gasten en hadden er veel zin in. Zoals het bij dit historische schip hoort, waren zij alle drie in de stijl van het schip gekleed. Dat maakte het plaatje helemaal af!

Alle gasten werden aan boord geholpen en als iedereen een plekje had gevonden gingen de trossen los. Vrolijk werden we uitgezwaaid door de wethouder en het team van De Meiden, en kon de vaartocht beginnen.

We zetten koers richting Oostvoorne en hadden onderweg veel aandacht van de vele boten op het Brielse Meer en er werd veelvuldig gezwaaid. Iedereen genoot en ook om ons heen waren vele vrolijke gezichten.


Aan de steiger van Brasserie Lime werd aangelegd om daar te genieten van rijkelijk belegde broodjes, verfrissende drankjes en als afsluiter een bittergarnituur.  
Ook vanaf het terras van Brasserie Lime was er een prachtig uitzicht over het water.

Rond vier uur gingen de gasten, vrijwilligers en de bemanning weer aan boord om de terugreis in te zetten en kwamen we een uurtje later aan bij Strandcafé De Meiden.
De gasten gingen tevreden naar huis en de vrijwilligers en de bemanning lieten de belevenissen nog even over zich heen komen.
Wat een geslaagde “uitwaaidag!”

VaarKracht dankt haar vrijwilligers en met name Ingrid en Kathy, die voor de eerste keer voor VaarKracht een GroepsVaartocht organiseerden.
Veel dank aan de behulpzame en professionele bemanning van De Admirael, het personeel van Strandcafé De Meiden en Brasserie Lime. De catering was geweldig en de gastvrijheid en hartelijkheid was niet te overtreffen! Ook dank aan Renée voor de mooie foto’s.

Alle dank gaat uit naar Dennis van Bastion X voor zijn enthousiaste deelname en organisatievermogen, waardoor deze vaardag een prachtige herinnering zal blijven.

                

 

 

 

 

Eén reactie op Brielle Geuzenschip De Admirael 23 augustus 2017

  1. VaarKracht 25 augustus 2017 om 10:34 #

    Wat heb ik ENORM genoten van mijn allereerste vaartocht als vrijwilliger!! Wat een voldoening geeft zo’n dag en wat hebben onze gasten genoten. We hadden dan ook het prachtigste weer van de wereld en daarom alleen moest het een perfecte dag worden.

    Bedankt voor al het goede werk dat jullie doen en bedankt dat ik daar gisteren voor het eerst ook deel van mocht uitmaken. ik hoop dat de gasten ook van ons als vrijwilliger hebben genoten, we hebben het met liefde gedaan!!
    Met vriendelijke groet, Ingrid

Geef een reactie