Alblasserdam en GroepsVaartocht motorboten 2 september 2017

VaarKracht staat voor gastvrijheid en kwaliteit. Als je alleen maar per mail contact met elkaar hebt gehad geeft dat weinig garanties. Toch gingen de vrijwilligers van VaarKracht met vertrouwen naar wsv Alblasserdam. Een hoe was de gastvrijheid en de gezellige  ontvangst!? Meer dan geweldig!  En dit warme welkom was er dus ook voor de gasten die allemaal ruim op tijd arriveerden en genoten van de gezellige sfeer, de koffie en het heerlijke gebak.

Direct nadat de laatste gasten arriveerden werden de schippers en gasten met elkaar in contact gebracht en voeren de schepen uit. Het was een mooi gezicht om de negen schepen de Maas op te zien varen. Het was genieten van de mooie Hollandse luchten en de variatie in het landschap! Je zag ruige en in verval geraakte industriële complexen en prachtige natuur gebieden.

De schepen voeren in colonne via de Noord onder de Zwijndrechtsebrug door de Oude Maas op en gingen langs Dordrecht door de Biesbosch. Daar was het hoogte punt om met de grote schepen door de smalle en bochtige en ondiepe vaarwateren te varen. Zelfs voor meerdere schippers was de ” Hellesluis ” een onbekende doorgang.

Vervolgens gingen we naar een privé haven om met alle schepen naast elkaar (vier dik! ) de lunch te genieten. VaarKracht had de lunch aan boord verzorgd, maar meerdere schippers hadden daar iets lekkers aan toegevoegd!


Na een klein uurtje gingen de trossen weer los en werd de koers naar de thuishaven gezet. We voeren via de Beneden Merwede langs Sliedrecht weer naar de Noord. Het laatste stukje werd er even extra gas gegeven en de jongeren waaiden in een speedboot even uit!
En dan het weer! De voorspellingen waren beduidend slechter dan dat onze gasten dit hadden ervaren; geen enkele bui gehad! De temperatuur was niet heel zomers, maar de weinige wind en het zonnetje maakten het verblijf op het schip zeer comfortabel en plezierig. Niet alle gasten waren moe en lieten weten graag nog een stukje door te varen. Rekening houdend met de zwakste gasten was het langer doorvaren geen goed idee en voeren we toch maar de haven in.
   
In het clubhuis werden de schippers en crew bedankt voor het mogen meevaren op een van de negen prachtige schepen. Ook dank en hulde aan het bestuur, m’n aan Bram voor de geweldige voorbereidingen op en ontvangst van de gasten. Dank aan de havenmeester als gastheer namens wsv Alblasserdam en de havenmeester van het naast gelegen wsv Alblasserwaert die tevens een mooie fotoserie heeft verzorgd!

Sponsoring is gedaan door BMT Surveys en Benk Projects te Rotterdam.
Kijk ook op Facebook en LIKE ons.

               

 

 

 

2 reacties op Alblasserdam en GroepsVaartocht motorboten 2 september 2017

 1. Ingrid Vermeule-Spoor 4 september 2017 om 07:32 #

  Ik hoop dat alle gasten net zo hebben genoten als ik. Wat was het wederom een fantastische dag!
  Wat ben ik blij dat ik als vrijwilliger van VaarKracht mijn steentje heb kunnen bijdragen aan het creëren van mooie herinneringen voor onze gasten.

  Liefs, Ingrid

 2. VaarKracht 22 september 2017 om 10:05 #

  Beste mensen,
  Graag wilde ik mijn dank uitspreken naar de organisatie van deze tocht (Alblasserdam 02-02017)
  We hebben een bijzonder fijne dag gehad. Het was gezellig met Ger en Renate op de Passion ook mijn dank aan hun uit de kunst. Het weer heeft ook z’n best gedaan kon niet mooier.
  We hebben er volop van genoten.
  Mvg Jannie en Wim

Geef een reactie