GroepsVaartocht op Schuttevaer

Enkhuizen: Het was de tweede opeenvolgende dag dat de Schuttevaer voor een GroepsVaartocht klaarlag aan de kade van Dirk Chinaplein. Het was een middagvaartocht met gezelschappen waarvan een persoon kanker heeft(gehad). Net als op de vorige dag werd de coronacheck gedaan.

 

Het was een stralende dag en het was in de zon genieten van een heerlijk taartje, of cake van “t Spelthuys.

Na een kennismakingspraatje van schipper Trudy en Robert van VaarKracht gingen de trossen los. Er was weinig wind, maar spannender was of het al dan niet zou gaan regenen.

Voor de zekerheid werd met elkaar een zeil gespannen. Trudy voer een koers dat we de bui konden ontwijken en dat lukte.

Het was gezellig aan boord. Iedereen was blij dat ze weer in een gezelschap bij elkaar konden zijn. Ook de boeken over de Schuttevaer hadden veel belangstelling en het was genieten van op het water zijn. De haven uit was het nog op de motor. Terug konden er wat zeilen opgezet worden. Velen vonden het leuk om even te sturen en natuurlijk hielp men met de zeilen.

De vrijwilligers van VaarKracht verzorgen de late lunch en de drankjes natuurlijk.

Rond vijf uur waren we weer aan de kade en namen we afscheid van de gasten.

De vrijwilligers van VaarKracht bleven nog even om de bemanning van de Schuttevaer een Sonnema Berenburg geschenk te geven.

We kijken terug op een prachtige dag.

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!