GroepsVaartocht op Schuttevaer 4 augustus 2021

Enkhuizen
Onze eerste GroepsVaartocht in 2021. Voor de corona hadden we al ruim 20 GroepsVaartochten georganiseerd en nu stap je midden in de zomer als vrijwilliger bijna onwennig aan boord.

Toch voelde het al snel vertrouwd. De vrijwilligers en de bemanning konden weer herinneringen ophalen en natuurlijk was er even een overleg hoe de gasten ontvangen gaan worden en wat het hygienebeleid aan boord is.

De gasten op deze woensdag waren van patientenvereniging VOKK, verbonden aan het Princes Maxima Centrum.

De controle op vaccinatie was al bij de voorbereidingen gedaan en de kleintjes werd een zwemvest gepast.

Aan boord was er koffie en lekkers en zocht men een plekje op het achterdek of op het voordek van de Koftjalk.

Het was een mooie zonnige dag met een zacht windje. Ideaal om met kinderen te varen.

Natuurlijk was het niet alleen luieren en genieten van de omgeving. De zeilen moesten omhoog en er kon ook gestuurd worden. Er was veel belangstelling.

 

Er waren spelletjes aan boord en Yvonne leerde kinderen en volwassenen een sleutelhanger knopen. Zelfs stoere jongens vonden het leuk om te doen.

De Schuttevaer is twee keer met twee gezelschappen uitgevaren. Er was voldoende tijd om te genieten van het water en van elkaar en natuurlijk van de klussen die er te doen waren.

Tijdens het varen werden soep en broodjes rondgedeeld. Ook daarbij hielen de jongeren.

 

Voor of na het varen konden de gezelschappen Enkhuizen nog even in. Vele gasten kwamen van ver, soms wel meer dan anderhalf uur rijden, maar men vond het allemaal een prachtige ervaring. Wellicht vermoeid, maar met een mooie herinnering ging men weer naar huis.

Ook de vrijwilligers en de bemanning hebben van de gezelschappen genoten. Het is altijd weer ontroerend om te zien hoe de gezinnen met hun zieke broertje of zusje omgaan en hoe veel plezier zij met elkaar kunnen maken.  Wij worden er blij van.

Wij danken de bemanning van de Schuttevaer en onze vrijwilligers die de gezelschappen weer een mooie en verzorgde uitwaaidag hebben gegeven.

 

Dank aan de Jean Louis Bernardi Stichting en de Schuttevaer, die deze vaartochten financieel mogelijk hebben gemaakt.

Dank aan ’t Spelthuys voor het (natuurlijk&heerlijk) gebak, cake en broodjes.

 

Gasten: Wat hebben wij genoten bij jullie. Bedankt daarvoor dat wij met ons gezin dit mee mochten maken. Goed verwend en we hadden heerlijk weer. Mooie herinnering voor ons gezin. Hartelijke groeten van 

Wout & Mathilda  en Marjolein, Marita, Annet, Rick, Jos & Bram 

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!