Gasten Adamas Centrum op De Zeeland

Puttershoek; We hadden een mooie zonnige dag. De gasten kwamen rond 11.00 uur aan.

Ze werden op het schip (een meer dan 100 jaar oude verbouwde dekschuit) ontvangen met koffie en een lekker taartje met logo van VaarKracht. Natuurlijk was er het welkomstwoord van de schipper en de coördinator van VaarKracht.

We voeren vanuit Puttershoek door de brug bij s Gravendeel naar Dordrecht. Daar zagen we een gedeelte van de oude stad vanaf het water. Villa Augusta vonden de meeste het mooiste gebouw. Aan de andere kant van Dordrecht zagen we Papendrecht we voeren onder een mooie brug door bij Alblasserdam en keerden toen om. Via de Rietbaan een mooi natuurgebied waar sporen van bevers gezien kunnen worden voeren we terug naar Puttershoek.

Er waren 47 gasten van de Adamas stichting uit Nieuw-Vennep aan boord, die zelf ook vrijwilligers hadden meegenomen. De buschauffeur kon ook mee aan boord.

Aan boord was er heerlijk gekookt door catering Mariëtte en werd het voor ons als vrijwilligers van VaarKracht gemakkelijk gemaakt, omdat de Zeeland zelf ook nog had gezorgd voor mensen in de bediening en twee hardwerkende vrijwilligers van het bedrijf dat de motor onderhoud.

Kortom het was een geslaagde dag met een heerlijke warme lunch binnen en een toetje buiten, zodat iedereen nog wat van de zon en het uitzicht kon genieten. Daarna ging de bar open en werd er hier en daar geproost met bier/wijn.

Op het goede leven.

Iedereen bedankt voor de inzet. Het was mijn eerste ervaring bij VaarKracht. Ik hoop dat er veel meer zullen volgen.  Marita

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!

X