Enkhuizen GroepsVaartochten Schuttevaer 2 september 2020

Net als de dag ervoor was het prachtig weer toen de bus met gasten van het Adamas Inloophuis arriveerden. De gasten hadden zich er echt op verheugd en kwamen in uitgelaten stemming aan boord. Natuurlijk werd er geïnformeerd naar de gezondheid e.d. en werden de handen gereinigd. 
Na een welkom vanaf de wal, gingen de trossen los.
Het was lekker warm voor de tijd van het jaar, maar er was helaas geen wind. Om toch even actief bezig te zijn werden de zeilen wel gehesen.
Aan het einde van de ochtend werd er soep geserveerd en volgenden de belegde broodjes. Iedereen genoot van het weer, de passerende boten en natuurlijk van elkaar.

 

Rond 13.30uur lag de Schuttevaer weer aan de kade en nadat de gasten van boord waren, werd het schip gereinigd en gereed gemaakt voor de volgend vaartocht.  Dit waren gasten die een vrije aanmelding hebben gedaan. Ze kwamen o.a. uit Ede, Helmond, Hoogvliet en ander plaatsen die allemaal niet dichtbij liggen.
Het werd eenzelfde vaartocht als in de ochtend; alle zeilen werden gehesen en er was geen wind.
Velen vonden het helemaal niet erg want even van de september zon genieten was ook heerlijk. Na zes uur kwamen we weer bij de kade.
De bemanning werd bedankt voor de mooie en verzorgd dag en de gasten werden een goede reis naar huis gewenst. De crew en vrijwilligers hebben nog even een nazit gedaan en zo verliep een prachtige dag.

We danken de bemanning van de Schuttevaer, de vrijwilligers van het Adamas Inloophuis en onze vrijwilligers voor de geslaagde vaardag.
Natuurlijk ook dank aan de sponsoren die deze vaartocht mogelijk hebben gemaakt; zie hier.

Facebook; zie hier

Fotoverslag; zie hier

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!