Dordrecht PrivéVaartocht 20 september 2020

We hebben ons gezin aangemeld bij VaarKracht. Via  VOKK hebben we deze organisatie leren kennen. We zijn blij dat er dit soort organisaties zijn. Het traject voor onze dochter was een zware periode, maar ze is er gelukkig goed doorheen gekomen. 
Zondag 20 september was het zover! We mochten vandaag met Erik en Marije meevaren op de Skye vanuit Dordrecht. We werden om 10 uur ontvangen door Erik en Marije en ook een vrijwilligster vanuit Vaarkracht. Zij had een heerlijke cake gebakken voor ons die tot de laatste kruimel op ging. Het recept kregen we mee (en hebben we thuis met succes uitgeprobeerd).

Het was een heerlijke dag, zo’n 22 graden en een lekker zonnetje. Vanuit Dordrecht (Willemsdorp) vertrokken we naar de Biesbosch. De kinderen vermaakten zich met knutselen in de boot samen met Marije en papa en mama genoten even van de rust. In de Biesbosch hebben we een stop gemaakt en wilde een van de kinderen zwemmen. En zo geschiedde het… na 10 seconden bleek het water toch te koud en zijn we terug op de boot gegaan en werden we verrast met een heerlijke lunch. Ondertussen warmden we ons op in het zonnetje op de zitzakken.

Na de lunch zijn we naar Strijensas gevaren. Daar zijn we in de jachthaven aan wal gegaan en hebben een bliksembezoek gebracht aan onze familie. Rond half 4 zijn we weer naar Dordrecht gegaan hebben daar afscheid genomen.  
We kijken terug op een fijne dag. De laatste mooie zomerdag hebben we goed besteed!  groet, Vanessa

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!