Samenwerking met schippers

 

Doelstelling van VaarKracht

Stichting VaarKracht is opgericht om kankerpatiënten een paar uur zorgeloze vrijheid op en aan het water te bieden. 

Wat doet VaarKracht?

VaarKracht biedt samen met schippers en andere vrijwilligers kankerpatiënten en hun dierbaren de mogelijkheden om de ziekte en ziekenhuiscarrousel eventjes te vergeten. Zo’n dag op of langs het water, dicht bij de elementen, geeft de broodnodige rust en mentale kracht om de strijd tegen kanker verder aan te gaan. Daarnaast is het ook voor familie en zorgverleners een belangrijk moment van rust en het delen van ervaringen.

Hoe doen wij dat?

VaarKracht biedt aan om een paar uurtjes tot een hele dag, mee te varen op een zeilschip of motorboot. Dank zij de inzet van u als schipper, in samenwerking met andere enthousiaste haventeamleden, kan de cliënt kiezen uit een grote vloot van schepen, uiteenlopend  van een leuke sloep of klein jacht tot een botter, tjalk of stoere driemaster.

Wat bieden wij aan?

De cliënt heeft de keuze uit een PrivéVaartocht en een GroepsVaartocht, wanneer mensen het leuk(er) vinden om met een groter gezelschap (lotgenoten) te varen. Ook kan worden deelgenomen aan een feestelijke vaartocht tijdens een van onze ZomerVaardagen.

Welke schippers en schepen?

Heeft u een schip, dat comfortabel is uitgerust en waarop enkele cliënten, d.w.z. patiënt met gezin of enkele andere familieleden en/of vrienden meegenomen kunnen worden? Bent u als schipper (en is uw bemanning) bekwaam en sociaal ingesteld? Kunt u af en toe een vaartocht verzorgen? Dan wilt u wellicht als schipper onze PrivéVaartochten mogelijk maken!

Schepen

In het algemeen heeft VaarKracht behoefte aan degelijke, toegankelijke schepen, die deel kunnen nemen aan een PrivéVaartocht, meer specifiek:
Van enig formaat; bijvoorbeeld vanaf 10 meter
Goede stabiliteit
Ruim ingericht
Buitendek; voorkeur met mogelijkheid tot overdekking
Beloopbare gangboorden

Hoe werken wij samen?

VaarKracht is landelijk georganiseerd, maar wordt lokaal ingericht met zogenoemde HavenTeams. Deze teams hebben we in verschillende steden en vaargebieden in Nederland in ontwikkeling (t.z.t. zie plattegrond). De samenwerking met u als schipper verloopt via de ContactPersoon van het HavenTeam. Als schipper kunt u eventueel deelnemen aan het HavenTeam.

ContactPersoon

De ContactPersoon is de schakel tussen de centrale organisatie VaarKracht en het HavenTeam. De aanvragen voor een vaartocht worden door de ContactPersoon ontvangen Deze wijst de PrivéVaartochten toe aan één van de deelnemende schippers.

Uw deelname als schipper

Bent u schipper en heeft u belangstelling? Schrijf u dan in als deelnemer. We zullen uw aanmelding vervolgens bevestigen en u informeren over de situatie in uw regio. Wilt u eerst meer informatie, dan vindt u de antwoorden wellicht vinden op een andere pagina van de website U kunt ons ook bellen.

Uw inschrijving wordt bekrachtigd met de aanschaf van een VaarKrachtVaantje.
Deze kost € 10,00, inclusief verzending. Met dit vaantje laat u anderen zien dat u deelnemer bent van VaarKracht en als “weldoener” promotie maakt voor de Stichting.

Inschrijving: schippers

Dank u

We zien uit naar uw deelname als schipper in uw regio. We verheugen ons op de samenwerking in een gezellige sfeer. Samen met het HavenTeam en een mooi schepenbestand zal VaarKracht zich in uw regio tot een goed georganiseerde service- en zorgverlener ontwikkelen.

Primair doel is dat de cliënten even een moment hebben om geen kankerpatiënt te zijn en een onvergetelijke nautische belevenis hebben.We gaan ervoor!!

Contact