Door de Biesbosch met Veerdienst 3

Dordrecht; De wekker ging in Huizen heel vroeg af want de bus van VaarKracht moest richting Dordrecht gereden worden. Daar lag de Veerdienst 3 op de 30 gasten te wachten voor een prachtige tocht door de Sliedrechtse Biesbosch. Nadat we alles klaar hadden gezet konden de gasten verwelkomd worden.

De dag begon voor hun in het Binnenvaartmuseum waar een heerlijk kopje koffie werd geschonken door de vrijwilligers van het Museum. Leni van VaarKracht heette iedereen van harte welkom en natuurlijk ook een hele fijne dag toe. Het zou niet aan het weer liggen, dat was echt super. Natuurlijk bedankte ze ook de vrijwilligers van het Binnenvaartmuseum om de gastvrijheid

Daarna naar de Veerdienst 3. Dit schip is van 1898 en vanouds deed destijds dienst als veerboot. Nu een prachtig schip waarmee wij door de Biesbosch konden varen.

Iedereen zocht een mooi plekje om te kunnen genieten van alles wat er op langs de oever te bewonderen valt. Via de Beneden Merwede ging de tocht door de Sliedrechtse Biesbosch. Wat een prachtig natuurgebied is dit toch. Omdat de Veerdienst 3 een niet al te grote boot is kwamen we ook langs plekjes waar de grote boten niet kunnen of mogen komen.

Al gauw was het lunchtijd. Lekker belegde broodjes kwamen langs die klaargemaakt waren door vrijwilligers van VaarKracht. Iedereen genoot van het eten en natuurlijk van het heerlijke weer. Sommige gebruikte de parapluutjes als parasol tegen de zon. De natuurliefhebbers kwamen zeker aan hun trekken, zij hebben dan ook veel foto’s gemaakt om later nog eens terug te kunnen kijken.

De bemanning van de boot zorgde ervoor dat wij veilig tussen alle andere schepen door konden varen. Terug op de Beneden Merwede was het tijd voor een drankje en een hapje. Een biertje of een sapje met deze temperatuur is natuurlijk altijd lekker. Het hierbij behoren stukje worst en kaas had ook gretig aftrek.

Schipper Gijsbert had ons beloofd om op de terugweg ook nog langs de oude stad te varen. Wat een prachtig gezicht om Dordrecht vanaf het water te bewonderen. Ook de spoorhefburg ging nog open, dat zie je ook niet elke dag!

Daarna ging het helaas echt weer richting haven. Daar aangekomen bedankt Leni de bemanning voor hun goede zorgen. Zij kregen als dank een Berenburg-schippersgeschenk. Deze werd natuurlijk in dank aanvaard. Zij hadden ook genoten van deze dag. Natuurlijk werden ook de gasten bedankt voor hun komst en een goede terugreis toegewenst.

Alle spullen werden weer in de bus gedaan en onder het genot van een glaasje werd er nog even nagepraat over hoe het gegaan is. Iedereen keek terug op een geslaagde dag.

Vrijwilliger Corry

Dank aan de bemanning van Veerdienst 3 en de VaarKracht vrijwilligers

Bericht van een gast

Best,
Zowel mijn moeder, vader ik en mijn zus hebben genoten op de veerboot vanuit Dordrecht. Heerlijk om na een nare periode weer even op de boot te mogen zijn! Ik was blij dat ik dit voor mijn moeder kon organiseren!  Nergens aan denken of te zorgen heerlijk! 

Deze Vaarkracht tocht pakken ze ons niet meer af! Ook waren we een klein beetje weer als “gezin” bij elkaar!! 

Hartelijk dank dat jullie dit doen! 

Groeten, Astrid 

Lees ook deze verhalen

Over Vaarkracht

Leven met kanker is zwaar. De rollercoaster van onderzoek, onzekerheid en de lange reeks bezoeken aan het ziekenhuis eisen hun tol. Voor zowel de patient als zijn omgeving. Dan is het fijn als er een moment is waarop men even een nieuw perspectief kan ervaren. Even een moment geen kankerpatiënt zijn. Elk uur komen er in Nederland 13 kankerpatiënten bij die terecht komen in de mallemolen. Voor hen en alle andere patiënten organiseren wij een zorgeloze dag op het water.

Onze Missie

VaarKracht organiseert overal in het land vaartochten of een dagje op het water. Kleine belevenissen en pleziertjes vanuit even een ander perspectief. Daarom is onze missie ook simpel verwoord in onze belofte; ‘even een moment geen kankerpatiënt’. Samen met al onze vrijwilligers, de schippers die hun boot ter beschikking stellen en de horeca die zorgt voor een heerlijke lunch onderweg, bieden we al die mensen en hun omgeving een onvergetelijke dag.

Ook sponsor worden. Help mee.

De vaartocht of de dag in ons WaterHuis is gratis. Mede dankzij alle vrijwilligers en onze sponsoren hebben we zo al ruim 9000 patiënten een zorgeloze dag op het water kunnen aanbieden. Er is echter zo veel meer vraag die wij van harte proberen in te vullen met uw hulp. Help ons mee!