Een onvergetelijke dag
op het water

Hier vindt u alle informatie en mogelijkheden om een vaartocht te maken met VaarKracht.

VaarKracht biedt PrivéVaartochten, GroepsVaartochten of een dag op ons nieuwe WaterHuis.

VaarKracht biedt een dag op het water aan mensen die leven met kanker. Voor iedereen die de vreselijke diagnose net heeft gekregen en in afwachting is van het behandelplan. Mensen die al verder zijn of zelfs al aan het eind van het behandelingsproces komen. Net zo belangrijk zijn de mensen die nauw verbonden zijn met de patiënt. Dat kunnen o.a. de partner, kinderen, ouders, gouden buren, familie, verzorgers of vrienden zijn.

De diagnose kanker heeft enorme gevolgen op de zekerheid van uw bestaan. Behalve de onzekerheid omtrent levensverwachting, vinden er ook ingrijpende veranderingen plaats op het gebied van studie, werk, relaties en andere (praktische) zaken. U en uw naasten moeten alle zeilen bijzetten om op een zo goed mogelijke manier aansluiting te houden met de directe woon- en werkomgeving en de maatschappij.

Uit eigen ervaring weten we hoe waardevol voor u en uw naasten een dagje uitwaaien kan zijn. Even een moment geen patiënt zijn levert een zeer waardevolle bijdrage in het hervinden en behouden van eigenwaarde en van sociale betrokkenheid. De ontmoeting met lotgenoten en het onderling uitwisselen van ervaringen geeft u de energie en kracht om de toekomst beter aan te kunnen.

Van sloep tot driemaster

Met VaarKracht kunt u vanaf een paar uurtjes tot een hele dag, meevaren op een zeilschip of motorboot. Dankzij belangeloze inzet van schippers en enthousiaste HavenTeams door het hele land, is het mogelijk te kiezen uit een grote vloot van schepen, uiteenlopend van een leuke sloep, een botter, tjalk of stoere driemaster. Ook wie niet het water op wil of kan, maar het heerlijk vindt om even aan het kabbelende water te zijn, kunnen wij langs de waterkant een paar heerlijke uren afleiding te bezorgen.

Los van de mallemolen

Samen met de schipper, bemanning en enkele dierbaren komt de patiënt los van de mallemolen van medische controles, onderzoeken en uitslagen. Onder het motto ‘Even een moment geen kankerpatiënt’ heerlijk uitwaaien. Gedachten verzetten, misschien een goed gesprek en de toekomst weer aankunnen.

Ontspannen op het water

Het verblijf op het water met je dierbaren is vooral gericht op het vinden van ontspanning, rust en herbezinning. Als het even kan ook onbekommerd plezier maken! Vele mensen vinden innerlijke rust op het water. De horizon, de open ruimte en het water geven ontspanning en daarmee extra energie voor de rest van het ziekteproces.

PrivéVaartocht

Een PrivéVaartocht is bedoeld om in intieme sfeer, met klein gezelschap een dag op het water te beleven. U vaart met uw partner, kinderen, familie, goede buren of vrienden. Het kan ook uw professionele mantelzorger zijn.

GroepsVaartocht

Een GroepsVaartocht is met meerdere personen die u wellicht nog niet kent. Het is leuk, gezellig en soms zelfs leerzaam om met anderen (lotgenoten) een paar uurtjes op het water te zijn en ervaringen en ideeën uit te wisselen

WaterHuis

Vanaf  8 april is het WaterHuis weer beschikbaar voor verblijf en vaartochten.

We bieden Oncologische organisaties het gebruik van het WaterHuis aan. U kunt er werkoverleg, of workshops of andere bijeenkomsten op houden.

Het gebruik is kosteloos.

Heeft u belangstelling, neem dan contact met ons op en we reserveren een (dag(deel) of meerdere dagen voor u.

In april is de ligplaats in Muiden bij de Verenigingshaven met uitzicht op het Muiderslot. In mei ligt het WaterHuis in Wageningen bij WSV VADA. In juni ligt het bij het Eiland van Maurik.
In de maanden juli en augustus ligt het WaterHuis in Huizen.
Het zijn allemaal prachtige locaties en mooie vaargebieden.

Inmiddels hebben we de GroepsVaartochten met het WaterHuis op de VaarKalender staan.
Passen de data/dagen niet, neem dan contact met ons op.

 

Veelgestelde vragen

Kost meevaren geld?

Niet voor (privé)gezelschappen die zich via de website aanmelden.
Organisaties in de zorg, of patiëntenverenigingen vragen wij een bijdrage.

Wanneer u een bijdrage wilt doen, stellen wij dit zeer op prijs. Dit kunt u hier doen:

Steun VaarKracht

Mag ik mij aanmelden?

U wordt niet meer behandeld, maar u bent nog wel onder controle, dan kunt u zich aanmelden.

Mag de hond mee?

Liever niet. U doet de hond er geen plezier mee om een hele dag op een schip te zijn. Ook vinden schippers of andere gasten het niet altijd plezierig.
Als het niet anders kan, dan moeten we het even overleggen.

Mag ik roken?

Bij GroepsVaartochten en op het WaterHuis mag niet gerookt worden. Bij een PrivéVaartocht geeft de schipper aan of er wel of niet gerookt mag worden.

Hoeveel mensen kunnen er meevaren?

Het aantal gasten is o.a. afhankelijk van de grootte van het schip.
Op de uitnodiging, resp. in het programma staat het maximaal aantal gasten vermeld.
De RIVM richtlijnen zijn leidend.

Zelf eten meenemen?

Alleen als u een dieet volgt, of speciale voeding wenst. De gebruikelijke voedingsmiddelen en drankjes zijn aanwezig.

Helaas toch afmelden?

We begrijpen het dat u door omstandigheden zoals behandeling, of conditie, de aanmelding moet afzeggen.